toggle menu

Doe je dier geen plezier met HEMA hotdogpakje

HEMA adverteert met speciale kleding voor honden. Het verkleedpak voor je hond is een outfit die lijkt op een broodje hotdog waarbij de hond het worstje moet voorstellen. HEMA claimt dat je je dier er een plezier mee doet, maar is dat wel echt zo?

Het 'hotdogverkleedpak' van 12,50 euro is een outfit voor kleine honden zoals teckels en meet 30x30x15 centimeter. Je hijst je hond in de outfit en via het klittenband zorg je dat de outfit niet kan losschieten. Radar belde als consument met de klantenservice van HEMA om te informeren naar het verkleedpak. Een medewerker laat weten dat het pak is gemaakt van 100% polyester en dat de hond nergens last van heeft als hij het pak draagt. De HEMA-medewerker zegt: 'Persoonlijk vind ik het niet zo leuk'.

Is zo'n pak een plezier voor je hond?

Dierenarts en veterinair consultant Piet Hellemans zegt dat je je hond er geen plezier mee doet om hem een pakje aan te doen waardoor hij lijkt op een broodje hotdog. 'Het is wel grappig voor het baasje misschien, maar de hond heeft er niets aan.' Hellemans houdt er niet van om honden aan te kleden om ze vervolgens uit te lachen. 'Beetje onzin' noemt hij het.

Intimiderend voor de hond

Hellemans vindt het verkleedpak nergens op slaan. 'Als je je hond een gek pakje aandoet en iedereen gaat erom lachen, dan is dat wel intimiderend voor de hond. Als mensen lang naar een hond met zo'n outfit staren en lachende geluiden maken, dan vindt de hond dat vervelend. Het verkleedpak is totaal niet in het belang van het dier.' Dierenarts Hellemans zegt dat als een hond oud is of bibbert, omdat het koud is, een kleedje wel zinvol is, 'maar een jurkje met strikjes of glitters of een hotdogpakje helpt niet'.

Reactie HEMA

De reactie van HEMA is kort en bondig. 'Bij HEMA snappen we de zorg over het product en zullen dit doorgeven aan ons ontwerpteam om voor volgende productontwikkeling voor dieren hierbij stil te staan.'

Meer over:

Ook interessant