Ouderen durven niet naar de supermarkt, is online boodschappen doen een optie?

Er is nog steeds voldoende voedselaanvoer naar de distributiecentra van de supermarkten en toch hebben sommige mensen moeite om voldoende boodschappen in huis te krijgen.

Op social media circuleren de grappigste en meest creatieve filmpjes over ons hamstergedrag maar voor veel ouderen of ongezonde mensen is het een vervelende situatie. 

Gevolgen van hamsteren

Directeur Marc Jansen van het Centraal Bureau Levensmiddelen zit aan tafel in de studio en geeft uitleg over de gevolgen van het hamsteren. HIj verzekert de Nederlanders dat er nog voldoende te krijgen is. Zelfs in landen waar er veel strengere regels gelden hebben burgers toegang tot de supermarkt. 

Veel wachttijd

Sommige winkels lijken de situatie aan te grijpen om prijsverhogingen door te voeren, vooral op zaken zoals handgels en tissues. Kan het CBL daar nog iets aan doen? Sommige ouderen of mensen met een zwakke gezondheid zijn nu afhankelijk van het online bezorgen van supermarkten. Er is veel wachttijd. Volgens Marc Jansen wordt er veel gedaan om dat in goede banen te leiden. 

Standaard handschoenen?

Veel kijkers vragen zich af of vakkenvullers niet meer aan hygiëne moeten doen. Onlangs is gebleken dat het coronavirus ook een aantal dagen op plastic en een dag op karton kan overleven. Dat roept de vraag op of supermarktmedewerkers niet standaard handschoenen moeten dragen? 

Ouderenuurtje ingesteld

Ook voor consumenten is het belangrijk afstand te houden in de supermarkt. Marc Jansen legt uit elke welke basisregels we bij het winkelen moeten aanhouden. In de afgelopen dagen hebben veel supermarktketens het ouderenuurtje ingesteld. ‘s Ochtends tussen 7 en 8 mogen zij de supermarkt in. Veel ouderen krijgen echter rond die tijd bezoek van de thuiszorg en kunnen dan het huis niet verlaten. Hoe moeten we dit oplossen? 

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant