toggle menu

Radar checkt: Verzekering auto-inbraak | Asperges

Als je auto gehackt is, laat Allianz je als een baksteen vallen. En zijn asperges op de pizza van Albert Heijn wel asperges?

Verzekeraar Allianz dekt geen auto-inbraak als er geen schade te zien is. En Leo Havelaar is daar de dupe van. In zijn auto is ingebroken zonder dat de dief braaksporen heeft achtergelaten. Leo's gereedschap met een waarde van 3500 euro is gestolen en Allianz dekt niets.

Hoe gemakkelijk kan je een auto hacken?

Volgens Henk van Vliet, security-deskundige van KIWA, is het een piece of cake om de auto's van tegenwoordig te hacken. De cijfers liegen er niet om: steeds meer auto’s worden gehackt door criminelen.

Hoe reageert Allianz?

Allianz wil niet voor de camera verschijnen. De verzekeraar geeft aan dat een particulier zich kan verzekeren tegen autohacken, maar voor een zzp'er die over het algemeen een andere autoverzekering heeft (Transport Eigen Vervoer Verzekering), zit de dekking van autohacken niet standaard in de polisvoorwaarden. Allianz wil de polisvoorwaarden van verzekeringen niet aanpassen om autohacken gedekt te krijgen.

En nu?

Het Verbond van Verzekeraars geeft niet alle verzekeraars kunnen verplichten om de polisvoorwaarden aan te passen. Als advies wil het Verbond benadrukken dat je als consument de auto preventief kan beveiligen. Een extra alarm of slot moet er voor zorgen dat de crimineel braakschade maakt, waardoor het verlies wél gedekt wordt door de basisautoverzekering.

Pizza met asperges?

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft na het eten van een asperge die typische urinegeur. Herkenbaar? Wel voor Fons! Maar na het eten van de pizza Excellent met asperges van Albert Heijn ruikt Fons niet die typische urinegeur. Zijn het wel echte asperges? Fons vraagt het een deskundige.

Aspergeboer Gilbert Sweep uit Etten-Leur moet Fons teleurstellen. Het zijn wel asperges. Maar de asperge blijkt de 'mislukkeling' van de aspergefamilie te zijn. Niet goed van vorm, maat, smaak en kleur. Daarom doet het Gilbert pijn om te zien dat 'zijn' asperge zo afgedankt op de pizza belandt en de producent daar niet eerlijk over is.

Heb jij twijfels bij een product? Denk je bijvoorbeeld dat je iets anders hebt gekocht dan het etiket beweert? Laat het ons weten! Mail naar radar(at)avrotros.nl (vervang de (at) voor een @).

Ook interessant