Schimmel in huurhuis: lost Mitros het eindelijk op? | Radar checkt

Meneer Kamal woont 10 jaar lang in een beschimmeld huurhuis. Woningcorporatie Mitros lost het niet op.

Al 10 jaar lang klaagt meneer Kamal steen en been bij de woningcorporatie Mitros over de schimmel in huis. Dat is niet het enige probleem van het huurhuis. Onkruid groeit welig rondom de deurkozijnen. En dan niet buiten de deur. De woonkamer ziet groen van het onkruid. Sinds 2009 inspecteert Mitros het huis een paar keer. Oplossingen bestaan uit het vernieuwen van het keukenblok of tochtstrippen langs de ramen om het vochtprobleem tegen te gaan. Maar telkens keert de schimmel terug. Vanaf 2016 laat de woningcorporatie niets meer van zich horen. Kamal laat het er niet bij zitten en neemt contact op met Radar.

Verslaggever Fons gaat langs en ziet onder welke erbarmelijke toestanden de getergde huurder moet leven. Zijn vrouw en twee kinderen zijn onder andere door de slechte luchtkwaliteit verhuisd naar een andere locatie. Meneer Kamal kan zelf niet verhuizen vanwege zijn financiële situatie. Nadat er contact is opgenomen met Mitros, komen twee bouwkundige inspecteurs langs om het huis van Kamal te onderzoeken. Zij beamen de schrijnende toestand van het huis en zullen met een schriftelijk statement komen, waarin de oplossingen genoemd zullen worden.

De persvoorlichter van Mitros, Eva Feijen, bevestigt dat er enkele communicatiefouten zijn gemaakt door de woningcorporatie. Daarom zullen er excuses gemaakt worden aan meneer Kamal door Mitros. Wel benadrukt Feijen dat schimmel een hardnekkig probleem is en niet gemakkelijk te verhelpen is. De oplossingen en gehele reactie van Mitros is hieronder te lezen.

Lees de reactie van Mitros

Radar zal over een half jaar wederom langs gaan bij meneer Kamal om te kijken of zijn woonsituatie is verbeterd.

Forumreacties (4)

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum
 • R
  • Radar
  • Site Admin
  • 29-04-2019 13:27
  Meneer Kamal woont in een huurwoning van Mitros en heeft al tien jaar last van schimmel en tocht in zijn huis. Zijn dochter werd er zelfs ziek van, waardoor ze nu niet meer bij hem kan wonen. Wat gaan de woningcorporatie doen?

  Maandag 29 april 2019 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1
 • R
  • reggie2
  • 29-04-2019 15:31
  Woning corporatie zal wel een afwachtende houding aannemen, doen ze altijd en ze komen er nog mee weg ook.
  Zie diverse uitzendingen over schimmel en tocht door het hele land.
 • B
  • Bob Schurkjens
  • 29-04-2019 16:39
  Het is maar wat je verstaat onder "oplossen". Meestal wordt de bouwkundige oorzaak niet verholpen. Bijvoorbeeld koudebruggen. Een pot schimmelwerende verf wordt dan de oplossing. Probleem opgelost.
Alle reacties (4)

Ook interessant