toggle menu

Stichting Loterijverlies verandert voorwaarden

Stichting Loterijverlies heeft in juni de algemene voorwaarden gewijzigd. Radar ontving tientallen mailtjes. Moet ik hiermee akkoord gaan? Wat is er eigenlijk veranderd in de algemene voorwaarden?

In de uitzending geven Marinus Pannevis, advocaat van de Stichting Loterijverlies en Eva Beekman, advocaat Consumentenrecht uitleg over de gewijzigde voorwaarden.

Belangrijkste wijziging

De belangrijkste wijziging is dat de Stichting Loterijverlies de machtiging verder heeft uitgebreid. De Stichting kan nu namens de deelnemers akkoord gaan met een schikkingsvoorstel van de Staatsloterij. In de oude voorwaarden stond nog vermeld dat de Stichting bij een schikkingsvoorstel de deelnemers zou raadplegen, in de nieuwe voorwaarden is dit weggelaten.

Ontbinden tot 1 jaar na aanmelding

Volgens advocaat Eva Beekman staat op de site van Stichting Loterijverlies niet vermeld dat je als consument na aanmelding 14 dagen de tijd hebt om van je deelname af te zien. Omdat er nu geen sprake is van duidelijke informatievoorziening, hebben consumenten tot een jaar na aanmelding de tijd om de inschrijving te beëindigen en het inschrijfgeld terug te vorderen. Radar heeft een voorbeeldbrief online gezet die je hiertoe kunt invullen.

Lees ook de 5 vragen en antwoorden over dit onderwerp.

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant