toggle menu

Telefoon stopt na 30 seconden rinkelen: hoe stop je dat?

Heb je een mobiele telefoon en baal je er ook zo van dat hij na dertig seconden stopt met rinkelen? Je bent niet de enige en daar is een simpele oplossing voor. 
 

Willem Hoek baalt dat zijn mobiele telefoon na dertig seconden stopt met rinkelen. 'Ik ben 75 jaar en niet meer zo snel als toen ik twintig was. Wanneer mijn telefoon overgaat en hij ligt aan de andere kant van de kamer haal ik het niet om hem op te nemen.' Hij denkt dat dit voor een steeds grotere groep ouderen geldt die een mobieltje heeft. Hoek vraagt zich af hoe dit kan aangezien zijn vaste telefoon wel veel langer overgaat. 'Technisch gezien zal het dus wel mogelijk zijn.

Wie stelt de lengte in?

Telefoondeskundige Tim Wijkman van Telecompaper legt uit dat niet de telefoonfabrikant, maar de provider bepaalt hoe lang een telefoon overgaat. 'Bij de meeste mensen staat de voicemail aan. Wanneer iemand zijn telefoon niet binnen 30 seconden opneemt, wordt het gesprek doorgeschakeld naar de voicemail.'

Verdienmodel?

Willem Hoek merkt ook dat als hij niet tijdig oppakt, de beller automatisch doorgezet wordt naar de voicemail. Wijkman erkent dat voicemail een verdienmodel is. 'Als een gesprek wordt doorgeschakeld naar de voicemail, wordt de verbinding actief en verdient de provider dus geld aan die verbinding. Ook het afluisteren van de voicemail kost geld of belminuten (behalve natuurlijk als je onbeperkt bellen in je abonnement hebt zitten).'

Hoe los je dit op?

Om je telefoon langer over te laten gaan, moet je de voicemail uitzetten. 'Hierna zal de telefoon, afhankelijk van de provider, één tot twee minuten overgaan alvorens de verbinding wordt verbroken.' Hoe je dat doet is afhankelijk van de provider. Lees hier hoe je de voicemail voor jouw provider kan uitschakelen.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant