toggle menu

Telefoonreparateur Dynafix

Veel providers en fabrikanten hebben voor reparaties van smartphones een contract met het bedrijf Dynafix. Over dat bedrijf krijgen we erg veel klachten.

Veel mensen moeten hoge kosten betalen voor een telefoon die niet gerepareerd kan worden en anderen zijn hun toestel lang kwijt. Bij wie moet je zijn om verhaal te halen?

Telefoon terugeisen van Dynafix? Gebruik deze voorbeeldbrief

Advocaat Eva Beekman legt uit dat de verantwoordelijkheid volgens de wet bij de verkoper van een apparaat ligt. Dat betekent dat als je een telefoon koopt bij je telefoonprovider dat deze dan aansprakelijk is.

Wanneer de fabrikant nog een speciale fabrieksgarantie afgeeft verschuift die verantwoordelijkheid en moet de fabrikant zelf opdraaien voor problemen en zaken als reparaties.

Omdat veel providers en fabrikanten standaard Dynafix inschakelen voor de telefoonreparaties van hun klanten, kun je vaak niet om dit bedrijf heen.

Wel betalen, geen reparatie

De meeste klachten die Radar ontvangt hebben te maken met de door Dynafix in rekening gebrachte onderzoekskosten. Deze moet je betalen als je telefoon niet is gerepareerd, bijvoorbeeld als een onderdeel tijdelijk niet leverbaar is. Bij veel mensen die ons mailen bedragen de onderzoekskosten tussen de 50 en 60 euro.

Vaak gaat het om een kapot scherm dat voor reparatie naar Dynafix wordt gestuurd, waar vervolgens blijkt dat het scherm niet meer leverbaar is. Klanten worden daarover niet van tevoren ingelicht, maar lopen uiteindelijk dus wel tegen een hoge kostenpost aan.

Reactie Dynafix

Dynafix legt in een reactie uit waarom er onderzoekskosten in rekening worden gebracht en wat er onder die kosten valt.

Telefoon terugeisen van Dynafix? Gebruik deze voorbeeldbrief

Gerelateerd

Meer over:

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant