Verliespolis

Een jaar geleden werd naar aanleiding van de woekerpolis affaire Stichting Verliespolis opgericht voor de gedupeerde consument. Wat is de stand van zaken? Is een oplossing nabij? In Radar de antwoorden.

Forumreacties (7)

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum
 • R
  • Radar
  • Site Admin
  • 13-12-2007 13:42
  Een jaar geleden werd naar aanleiding van de woekerpolis affaire Stichting Verliespolis opgericht voor de gedupeerde consument. Wat is de stand van zaken? Is een oplossing nabij? In Radar de antwoorden.

  Maandag op Ned1 20.30
 • A
  • axasjaak
  • 16-12-2007 14:36
  Financiën Verliespolis niet transparant
  woensdag 21 november 2007

  In de markt gaat het gerucht dat de stichting Verliespolis op zwart zaad zit. Naast de kosten van het onderzoek zouden administratie en beheer de middelen hebben uitgeput. We vonden het zo stil rond Verliespolis. Het beloofde 'grote rapport dat antwoord op alle vragen gaat geven' hebben we nog steeds niet gezien. We vroegen ons dus af of het geld dat nodig is om een dergelijk onderzoek te financieren soms op was.

  Sinds de oprispingen van de Consumentenbond die een uitstel van het afsluiten van aflossingsverzekeringen bepleitte, komt er vanuit die hoek ook weinig berichten meer naar buiten. InFinance vroeg inzage van de financiële stukken, maar op het bieden van deze transparantie ziet Verliespolis niet te wachten. (We wilden natuurlijk weten of het totaal aan kosten voor beheer en administratie meer of minder dan 40 procent bedraagt.)

  Verliespolis ontkent dat de bodem van de schatkist in zicht is. Maar met de volgende opmerking bevestigt een woordvoerder ons vermoeden wel. ‘U moet zich natuurlijk ook realiseren dat de Stichting Verliespolis een initiatief is van twee krachtige Verenigingen, zijnde VEH en VEB, die ook direct in het bestuur zijn vertegenwoordigd.'

  De woordvoerder wijst erop dat de stilte slechts schijn is: ‘Binnenkort hopen we met nieuws naar buiten te komen.' Het grote rapport verwachten we nog lang niet, dus zal het eerder zo zijn dat een marktpartij door de bocht gaat en een compensatie gaat aanbieden. Wie dat zal zijn wilde Verliespolis nog niet kwijt. Voor het eind van dit jaar zullen we meer weten. (CashToday)

  Bovenstaande publicatie ( bron Infinance ) circuleert op het internet.
  Wellicht een gesprekspunt voor de uitzending van maandag 17 december 2007
 • C
  • coffey
  • 17-12-2007 22:10
  Beste Sjaak van Axa,

  Wat is de boodschap van je bericht?

  gr,
Alle reacties (7)

Ook interessant