toggle menu

Wake-up light

Veel mensen laten zich 's ochtends niet wakker maken door een radiozender of een alarm, maar door licht uit een lichtwekker. Als het lampje van je wake-up light het begeeft, ga je ervan uit dat je dit gewoon kunt vervangen. Bij sommige types van Philips' wake-up light is dat echter onmogelijk.

Bij de volgende Philips wake-up light modellen HF3480, HF3476, HF3475 en HF3490 is de lamp niet te vervangen. Volgens de handleiding zou de lamp een verwachte levensduur van meer dan 10.000 uur (meer dan 7 jaar) bij normaal gebruik hebben. De enige oplossing bij een defecte lamp is vervanging van de volledige wake-up light.

Individuele coulance

Philips biedt een 2 jarige garantie periode op de lamp. Als de lamp binnen deze periode kapot gaat wordt deze kosteloos vervangen. Buiten de 2 jaar garantie biedt Philips  een individueel coulance aanbod. Dit aanbod wordt gedaan aan de hand van het typenummer, aankoopdatum en probleem. Contact kan er met Philips worden opgenomen op het nummer 0900-2021177 tussen 08:00 en 20:00 uur.

Voorbeeldbrief

Volgens advocaat Pim de Vos is er sprake van een non-conformiteit als de in de handleiding vermelde levensduur meer dan 7 jaar is. 'Trap er niet in als Philips,  als zoveel andere leveranciers, zich op de wettelijke termijn van zes maanden zou gaan beroepen. Je weet dat dit een termijn is waarbinnen bij een gebrekkig product altijd sprake is van non-conformiteit, maar dat dit geen beperkte garantie termijn is. De termijn wordt immers bepaald door de levensduur bij normaal gebruik( art. 7:17 BW).'

U kunt gebruik maken van de voorbeeldbrief van mr. Pim de Vos. Let op: De brief moet wel gestuurd worden naar de verkoper/leverancier van de lamp en niet aan Philips zelf als zij niet de verkoper/leverancier zijn.

Meer over:

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant