toggle menu

Zuinige auto's

Nieuwe auto’s zijn lang niet zo zuinig als autofabrikanten beweren. De zonnige verbruiksplaatjes van de fabrikant wijken steeds verder af van het brandstofverbruik in de praktijk. Vanuit de consument en de politiek klinkt een steeds sterkere vraag naar een betere, betrouwbare voorlichting over het brandstofverbruik van nieuwe auto’s, maar de vraag is of die er nog komt. 

In 2005 was het verschil tussen het door fabrikanten opgegeven verbruik van nieuwe auto’s en het verbruik van bestuurders in de praktijk nog gemiddeld 10%, maar in 2012 was dat verschil al ongeveer 40%. 

Dat groeiende verschil wordt door steeds meer bestuurders opgemerkt. Uit een enquete onder  ruim 58.000 Testpanelleden blijkt 80% van de bestuurders van wegenbelastingvrije dieselauto’s méér brandstofverbruik constateert dan het verbruiksgetal dat is opgegeven door de fabrikant. Het TNO voorspelt dat dit percentage nog hoger zal worden. Dit komt mogelijk door de huidige verouderde testmethode voor brandstofverbruik waar autofabrikanten steeds gunstigere uitslagen uit proberen te persen. 

In de New European Drive Cycle (NEDC) wordt zowel verbruik als de CO2-uitstoot gemeten door een ritje op de rollenbank. Op die testbaan kan veel gesjoemeld worden, maar ook in het laboratorium is veel ruimte voor fabrikanten om de testuitslagen naar hun hand te zetten.

Gunstige grenzen opzoeken

De NEDC is inmiddels 23 jaar oud en verloopt naar de mogelijkheden die men in 1990 had om gegevens te meten. Tegenwoordig kunnen we alles zo scherp digitaal afstellen dat fabrikanten telkens de meest gunstige grenzen van oude testmarges op zoeken. Ook worden veel trucs gebruikt om de testuitslag te manipuleren, zoals het afplakken van naden en luchtroosters en het gebruiken van gladdere banden. Omdat dit in 1990 niet verboden is, worden dergelijke trucs daarom toegestaan. 

Uit een enquête onder leden van de ANWB blijkt dat de zuinigheid van een auto het grootste aankoopargument is geworden. Daarom gaan autoreclames op televisie ook nog alleen maar over hoe milieuvriendelijk en belastingvrij deze auto’s zijn. Nieuwe auto’s die zuinig, schoon en belastingvrij uit de NEDC-test rollen worden vaak hits in de verkoop. 

Zo zuinig mogelijk maken

Per 2015 moesten nieuwe auto’s voldoen aan een maximale CO2-uitstoot van 130 gram per kilometer en in 2020 moet zelfs een gemiddelde van 95g/km worden gehaald. Autofabrikanten hebben er dus veel belang bij dat hun auto zo zuinig mogelijk uit die oude test komt, want als de concurrent zuiniger is, racet die er misschien wel met het belastingvoordeel én de klant vandoor. 

Nieuwe autotest

Eind dit jaar is een nieuwe autotest klaar, de WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure). Die moet zorgen voor minder gesjoemel en een realistischer opgegeven brandstofverbruik. Omdat de test over de hele wereld moet kunnen worden toegepast zijn de marges voor temperatuur in het laboratorium nog erg ruim. 

Mogelijk wordt het systeem pas in 2020 in Nederland ingevoerd. Bovendien mag de WLTP nog steeds in Spanje gereden worden, waar de temperatuur en luchtdruk voor de test gunstiger is. Het lijkt dus niet waarschijnlijk dat autofabrikanten de Nederlandse consument nog echt realistische verbruiksplaatjes gaan voorspiegelen.  

Meer informatie

http://www.werkelijkverbruik.nl/

http://www.autoweek.nl/verbruiksmonitor

http://www.spritmonitor.de/

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant