Collageenpoeder – Reactie Kruidvat

Collageenpoeder – Reactie Kruidvat

Kruidvat heeft gereageerd op de uitzending over collageenpoeder als 'wondermiddel' tegen rimpels (6 september 2021). Dit is de volledige reactie. 

De gezondheidsclaims die op onze voedingssupplementen worden vermeld zijn goedgekeurd door de Keuringsraad en zijn volgens de regels (EC1924/2006). De claims zijn vooraf voorgelegd aan de Keuringsraad ter goedkeuring (collageentabletten) of kunnen worden onderbouwd door middel van onderzoek dat door de Keuringsraad is goedgekeurd (collageenampullen).

Zo staat op onze collageen tabletten vermeld dat Vitamine C de collageenvorming ondersteunt voor versteviging van de huid. Op het etiket van de collageen ampullen staat de volgende goedgekeurde gezondheidsclaim: bevordert een zichtbaar jongere huid en ondersteunt de huidelasticiteit. Het vermindert nieuwe rimpels en fijne lijntjes en helpt daarnaast het haar en de nagels mooi te houden. Zink en biotine ondersteunen het herstellend vermogen van de huid en voeden de huid van binnenuit.

De hoeveelheid collageen in de tabletten wordt bepaald door een combinatie van het soort product, de gezondheidsclaims die gemaakt kunnen worden en de samenstelling van vergelijkbare producten in de markt. In een tablet is het niet mogelijk om een grote hoeveelheid collageen te verwerken. Hier maken wij ook geen claim over de aanwezige collageen, maar enkel op de vitamine C in het product. Voor onze ampullen is de samenstelling ontwikkeld met inachtneming van de studies die zijn gedaan naar het werkzame ingrediënt en de dosering van micronutriënten om hiermee de gezondheidsclaims te kunnen onderbouwen.

Forumreacties (21)

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum
 • R
  • Radar
  • Site Admin
  • 06-09-2021 14:45
  Op social media promoten schoonheidsspecialisten en BN’ers collageenpoeder. Ze mengen het lustig door hun koffie of kwark, of slikken dagelijks enkele pilletjes. Maar wat is waar van de claims die over dit voedingssupplement wordt gemaakt: helpt het poeder echt om een strakkere, elastische huid te krijgen en je rimpels weg te toveren? En: waarom is het zo duur?

  De heilige graal, of toch niet? https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/collageenpoeder-wondermiddel-voor-rimpels-of-dure-grap/
 • L
  • Lady1234
  • 06-09-2021 15:03
  Het trekt in ieder geval de bulten en rimpels in je portemonnee glad.

  Maar ja, mensen willen nou eenmaal bedrogen worden. En als een BN-er het zegt?
 • B
  • breien
  • 06-09-2021 15:28
  Als een BN-er een product op social media promoot, dan wantrouw ik het.
Alle reacties (21)

Ook interessant