Collageenpoeder – reactie Oslo Skin Lab

Collageenpoeder – reactie Oslo Skin Lab

Het merk Osko Skin Lab heeft gereageerd op de uitzending over collageenpoeder als 'wondermiddel' tegen rimpels (6 september 2021).

1. Wat is het effect van uw product op het lichaam?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de collageenpeptiden waar The Solution uit bestaat een effect hebben op rimpeldiepte, de elasticiteit van de huid en de zichtbaarheid van cellulite (sinaasappelhuid).

2. Waaruit blijkt dat uw product effectief is?

Het effect van deze collageenpeptiden is aangetoond in dubbelblinde, gerandomiseerde en placebo-gecontroleerde onderzoeken waarvan de resultaten na collegiale toetsing zijn gepubliceerd in medische databases. Deze onderzoeksmethode staat bekend als de gouden standaard voor wetenschappelijk onderzoek. 

3. Dermatoloog Tamar Nijsten (afdelingshoofd Erasmus MC) vindt de werking van de collageensupplementen zeer onwaarschijnlijk. Die werking zou een medische doorbraak betekenen. Dat het product geregistreerd staat als supplement en niet als geneesmiddel, vindt de dermatoloog ook veelzeggend. Wat is uw reactie op de kritiek die Nijsten hier uit?

Het argument over de registratie als geneesmiddel is niet valide. Producten met een effect hoeven niet als medicijn geclassificeerd te zijn, zelfs niet als de werking wetenschappelijk is aangetoond. Je hebt bovendien geen medicatie nodig om condities te behandelen die geen medische aandoening zijn, zoals bijvoorbeeld de diepte van rimpels of de zichtbaarheid van cellulite.  

4. De onderzoeken waar veel merken zich op baseren, zijn volgens de dermatoloog niet erg recent. De foutmarge op de resultaten is daarnaast zo groot dat de effecten niet erg significant zijn, aldus Nijsten. Wat is uw reactie op deze kritiek?

Onderzoek is pas gedateerd wanneer er nieuwe aanwijzingen zijn dat een update van de resultaten nodig is. De resultaten waar we naar verwijzen in onze marketing zijn statistisch significant, wat betekent dat de resultaten nauwkeurig zijn vastgesteld in de onderzoeken.

5. Hoe is de hoeveelheid collageen in uw product - in de dagelijkse dosis - bepaald?

De onderzoeken waarin het effect van deze collageenpeptiden is vastgesteld hanteerden 2,5 gram als dagelijkse dosis. Daarom hanteren we deze dosis als dagelijkse dosis voor The Solution. Er zijn geen onderzoeken die aantonen dat een andere dosis tot betere resultaten leidt.

6. De dosis van collageen per portie verschilt behoorlijk tussen de verschillende merken - het loopt uiteen van 0,2 gram tot 10 gram. Hoe is dit te verklaren?

We hebben niet genoeg informatie over de producten van andere merken om te reageren op hun dosering.

Meer over:

Forumreacties (21)

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum
 • R
  • Radar
  • Site Admin
  • 06-09-2021 14:45
  Op social media promoten schoonheidsspecialisten en BN’ers collageenpoeder. Ze mengen het lustig door hun koffie of kwark, of slikken dagelijks enkele pilletjes. Maar wat is waar van de claims die over dit voedingssupplement wordt gemaakt: helpt het poeder echt om een strakkere, elastische huid te krijgen en je rimpels weg te toveren? En: waarom is het zo duur?

  De heilige graal, of toch niet? https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/collageenpoeder-wondermiddel-voor-rimpels-of-dure-grap/
 • L
  • Lady1234
  • 06-09-2021 15:03
  Het trekt in ieder geval de bulten en rimpels in je portemonnee glad.

  Maar ja, mensen willen nou eenmaal bedrogen worden. En als een BN-er het zegt?
 • B
  • breien
  • 06-09-2021 15:28
  Als een BN-er een product op social media promoot, dan wantrouw ik het.
Alle reacties (21)

Ook interessant