Kankerpatiënten te laat bij behandelcentrum - reactie Menzis

Kankerpatiënten te laat bij behandelcentrum - reactie Menzis

In de radio-uitzending van 22 december 2018 besteedde Radar aandacht aan taxibedrijven die te laat komen om kankerpatiënten van en naar behandelcentra te vervoeren. Hieronder staat de reactie van Menzis, de verzekeraar van Ans Veldkamp.

Als je voor een medische behandeling dagelijks naar het ziekenhuis moet, moet het vervoer er naar toe niet een van je zorgen zijn. We vinden het dan ook ontzettend vervelend dat mevrouw hier wel zorgen om heeft gehad.
 
We hebben vaste afspraken met onze vervoersbedrijven. Incidenteel ontvangen we klachten over het taxivervoer. Deze proberen we uiteraard gelijk op te lossen in samenwerking met het vervoersbedrijf. Klachten zoals deze zijn (gelukkig) uitzonderlijk.
 
We zijn blij dat mevrouw de signalen aan ons heeft doorgegeven en zijn direct aan de slag gegaan om het op te lossen. We hebben het vervoersbedrijf op hun verantwoordelijkheid aangesproken. Toen dat na herhaaldelijke gesprekken niet heeft geleid tot het gewenste resultaat hebben we besloten mevrouw persoonlijk taxivervoer aan te bieden zodat ze zekerheid heeft over aankomsttijden.
 
We hebben van Radar begrepen dat het na de toezegging van persoonlijk vervoer nog twee keer is misgegaan. Tussen de bevestiging naar mevrouw en het definitief aanpassen van het type vervoer bij het vervoersbedrijf heeft enkele dagen gezeten. Dit is natuurlijk uiterst vervelend voor mevrouw, waarbij het al zo vaak is misgegaan.
 
Op het moment dat mevrouw haar behandeling weer start, kan mevrouw rekenen op persoonlijk taxivervoer. Wij hopen dat mevrouw hiermee de stress rondom het vervoer kan loslaten en zich kan richten op haar herstel.

Ook interessant