Rauwe diervoeding - reactie TamRo

Rauwe diervoeding - reactie TamRo

Hieronder lees je de reactie van TamRo op de uitzending van Radar (03-09-2018) over rauwe diervoeding.

TamRo is een erkend diervoederproducent van rauwe vlees voedingen voor honden en katten. Dit houdt in dat wij een eigen erkenningsnummer hebben en aan alle wettelijke voorwaarden voldoen, en waar de NVWA controle op uitoefent. TamRo beschikt niet alleen over een gecontroleerde productieomgeving, hygiëne protocollen enzovoort, maar laat haar producten ook regelmatig op de eventuele aanwezigheid van ziekteverwekkers testen. Ook onze inkoop moet volgens vastgestelde regels gebeuren. Wij mogen alleen bij andere erkende/geregistreerde bedrijven onze grondstoffen inkopen. Wij hebben een vast netwerk van toeleveranciers waar wij goede afspraken mee hebben gemaakt. Wij krijgen daarnaast regelmatig aangekondigde en onaangekondigde controle/audits, onverwachte sample testen en dergelijke. Hieruit zijn nog nooit dergelijke uitslagen naar voren gekomen.

Het kan in dit specifieke geval gaan om een incident, een toevalstreffer. Desalniettemin nemen wij dit signaal uiterst serieus en vinden wij het van belang om meer zekerheid te krijgen. Wij zullen daartoe de nodige stappen zetten.

Wanneer u de resultaten binnen heeft, ontvangen wij deze dan ook graag van u, samen met alle informatie van het onderzochte product. Zo kunnen wij sneller achterhalen welke grondstoffen gebruikt zijn. Wel kunnen wij u zeggen dat wij ondertussen zelf ook monsters laten onderzoeken op aanwezigheid van het schildklierhormoon. In de loop van deze week zullen deze resultaten bij ons bekend zijn.

Mocht er inderdaad iets mis zijn met dit product dan zullen wij zeker verder actie ondernemen.

 

Ook interessant