Reactie NPN, brancheorganisatie Voedingssupplementen - Melatonine geen kinderspel

Reactie NPN, brancheorganisatie Voedingssupplementen - Melatonine geen kinderspel

Hieronder lees je de reactie van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd op de uitzending van Radar (28-01-2019) over melatonine.

'We betreuren het als consumenten in de winkels niet goed worden voorgelicht. NPN moedigt als branchevereniging veilig gebruik van melatonine aan. Op 4 april 2017 heeft NPN een advies voor veilig gebruik van melatonine opgesteld en producenten en leveranciers geadviseerd om het gebruiksadvies voor melatonine met 0,3 mg of meer per dagdosering over te nemen. Voor kinderen jonger dan 12 jaar wordt gebruik afgeraden.

NPN heeft dit naar leden haar gecommuniceerd en naar de pers middels een persbericht (zie bijlage).
Melatonine is vrij verkrijgbaar, omdat het een voedingssupplement is. Ons gebruiksadvies voor melatonine (met 0,3 mg of meer per dagdosering) is dat het voor kinderen jonger dan 12 jaar wordt afgeraden.

We weten dat veel van de aangesloten bedrijven het gebruiksadvies van NPN hebben overgenomen en het is vervelend dat ondanks dat consumenten deze voorlichting voor kinderen missen. We blijven het onder de aandacht brengen. Op supplementinfo adviseren wij consumenten over het gebruik van melatonine en raden het af voor kinderen onder de 12 jaar.'
 

Meer over:

Ook interessant