42 procent beschermt pasjes tegen chip-skimmen

betaalpas-26-01-2018-780-uitslag.jpg

Polluitslag.

42 procent van de pollrespondenten gebruikt een anti-skimhouder, speciale portemonnee of een stukje aluminiumfolie om te voorkomen dat kwaadwillenden de chip van (bank)pasjes kunnen uitlezen. 562 mensen vulden de poll in.

Pasjes, zoals creditcards, ov-chipkaarten en bankpasjes, hebben vaak een RFID-chip. RFID staat voor Radio Frequency Identification. De Consumentenbond toonde eerder aan dat kaarten met zo'n chip te hacken zijn. Bewaar je je pas vaak los in je broekzak, en kun je met je kaart contactloos betalen? Dan kunnen criminelen met een mobiel pinapparaatje bedragen afschrijven. Het zogenoemde 'contactloos zakkenrollen'.Hoe bescherm je jezelf tegen zakkenrollen met contactloos betalen?

Aluminiumfolie, speciale portemonnee of contactloos-functie uitschakelen?

Van de pollrespondenten die de pinpas beschermt tegen deze vorm van skimmen, doet 82 procent dat met een anti-skimhouder of speciale portemonnee. 18 procent beschermt pasjes met een stukje aluminiumfolie.

En @Sunnyva2 laat via Twitter weten geen speciale hoesjes te gebruiken, maar: 'ik heb contactloos betalen gedeactiveerd'. We hebben voor je op een rij gezet hoe je de functie uitschakelt voor verschillende banken:Contactloos betalen uitschakelen

Bron: Radar / Consumentenbond