background branding

50 eurocent toeslag op saldo laden bij NS-balie

ns-servicekosten-070618.jpg

Het opladen van het saldo op je OV-chipkaart bij de NS-balie kost binnenkort 50 eurocent aan servicekosten. De nieuwe regel, bedoeld om het gebruik van de kaartautomaten te stimuleren, wordt vanaf 2 juli gefaseerd ingevoerd door de Nederlandse Spoorwegen.

'De servicebalie is een kostbaar middel voor een relatief simpele handeling', legt NS-woordvoerder Hessel Koster uit. 'We moeten keuzes maken en besteden ons geld liever aan een goede service. Het opladen van hun saldo kunnen reizigers in principe zelf. Natuurlijk kunnen zij indien nodig rekenen op hulp, ook bij de servicebalie.'

Volgens de woordvoerder zijn er genoeg andere manieren om je saldo op te laden, zonder dat je daarvoor de NS-balie nodig hebt. 'Zo is er bijvoorbeeld het E-ticket voor op je telefoon, het automatisch opladen van je saldo en natuurlijk is er nog de NS-kaartautomaat. Op elk station staat minimaal één automaat waar met muntgeld betaald kan worden.'

Uitzonderingen

Wel zijn er uitzonderingen op de regel. Zo hoeven mensen ouder dan 75 jaar, rolstoelgebruikers en mensen met een visuele beperking het extra bedrag niet te betalen.

De NS gaat de nieuwe regel vanaf volgende maand eerst invoeren op 29 stations, waaronder Schiphol, Den Haag Holland Spoor en Rotterdam Centraal. Na een evaluatie volgen andere stations, waaronder Amsterdam Centraal.

Bron: RTL Nieuws / Radar