50% koopt (bijna) altijd biologische of vrije-uitloopeieren

eieren-poll-30-03-2018-780.jpg

De helft van de pollrespondenten koopt (bijna) altijd biologische of vrije-uitloopeieren. In 2017 was dat 41 procent. 373 Testpanelleden vulden de poll dit jaar in.

14 procent van de pollrespondenten kiest soms voor biologische of vrije-uitloopeieren. 6 procent eet alleen eieren van eigen kippen, en 4 procent koopt nooit eieren. Iets meer dan een kwart (26%) koopt geen biologische of vrije-uitloopeieren. 57 procent daarvan vindt die eieren te duur, 43 procent let er niet op.

'Haal ze uit de automaat bij de eierboer. Soms uitloop en soms scharrel. Lekkerder, vers en veel lekkerder dan bij supermarkt', schrijft  Sija op 't Hof (@sopthof) op Twitter.

En Monique van Eeden (@moniquevaneede1) laat weten: 'Biologische eieren. Omdat kippen recht hebben op een fatsoenlijk leven. En als de verpakking liegt... heb ik in ieder geval mijn best gedaan.'Lees ook: Hoe kies je het beste ei? Nieuwe poll

Wil jij ook je mening delen? Dat kan via de poll van het Radar Testpanel. Je kunt je voor het testpanel inschrijven via deze intake-enquête. Meedoen is gratis, en je wordt dan ook uitgenodigd voor de onderzoeken van Radar.