ABN AMRO gaat rentemiddeling aanbieden

rentemiddeling_abn_800x628.jpg

ABN AMRO gaat rentemiddeling aanbieden. Daardoor kunnen klanten die nu in een rentevaste periode zitten toch profiteren van de lage rente.

'Achter rentemiddeling zit de wens om te profiteren van de lagere rente. Het wordt ook mogelijk bij ABN AMRO, in 2016', zegt Michiel Meijer, Hoofd Hypotheken bij ABN AMRO in de uitzending van Radar.

Wat is rentemiddeling?

Bij rentemiddeling krijgen klanten die met een hoge rente vastzitten in een rentevaste periode toch een lagere rente. Zij hoeven dan niet in één keer de boete te betalen voor het openbreken van de rentevaste periode. Deze boete wordt verdeeld in termijnen over de nieuwe periode. Elke hypotheekverstrekker berekent rentemiddeling op eigen wijze.

Kijk de uitleg hieronder.

Dijsselbloem

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft er bij hypotheekverstrekkers op aangedrongen deze optie aan te bieden. Niet alle verstrekkers hebben daar gehoor aan gegeven. Dat betekent dat veel mensen achter het net vissen, terwijl klanten van andere aanbieders wel konden profiteren.

Naast ABN biedt een beperkt aantal hypotheekverstrekkers deze optie aan: Centraal Beheer, ING, Obvion, Regiobank, SNS Bank en Woonfonds Hypotheken. Vaak is de regeling aan voorwaarden gebonden.

Radar besteedde aandacht aan klachten van mensen die geen gebruik konden maken van rentemiddeling. Een klant van ABN gaf aan dat zij graag deze optie, maar dat haar bank niet mee wil werken. 'Het zou bruto toch 2500 euro per jaar schelen', zegt Henny Vogelaar in de reportage. 'Ik vind het stuitend dat ze het niet aanbieden.'

ABN AMRO gaat nu dus toch  overstag en biedt in 2016 rentemiddeling aan. Advies daarover is bij de bank zelf kosteloos.

Bekijk op youtube.com