ACM blokkeert dure doorschakeldienst voor coronatestafspraken

23:04 coronatestlijn.jpg

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een commerciële doorschakeldienst geblokkeerd die bellers doorverbindt naar een aanbieder van betaalde coronatesten. De kosten voor het bellen via de doorschakeldienst bedragen 90 cent per minuut en tikken door nadat de beller is doorverbonden.

Het gaat om dezelfde doorschakeldienst die bellers tot voor kort via een ander 0906-nummer doorverbond naar onder meer de GGD voor het maken van een afspraak voor een coronatest. Ook toen greep de ACM in door het nummer te blokkeren.

Verder onderzoek naar intrekking nummer

De opschorting duurt maximaal acht weken. In die tijd kan het nummer niet worden gebeld en krijgt de nummergebruiker geen inkomsten uitgekeerd. De ACM zal in deze periode verder onderzoek doen. Daarbij wordt onder meer gekeken of het nummer kan worden ingetrokken.

Onbetrouwbare websites

Eerder meldde Radar al dat je op moet passen voor doorverbindnummers op onofficiële websites voor coronatesten. In dit artikel beschrijven we waar je op kunt letten en hoe je wél een gratis afspraak maakt.