background branding

ACM: pas op voor agressief incassobureau Pay Care

incasso-acm-190718.jpg

Mensen die te maken krijgen met incassobureau Pay Care moeten oppassen en rekeningen niet zomaar betalen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de 'agressieve' wijze waarop het kantoor rekeningen int. Het gaat bovendien lang niet altijd om terechte vorderingen.

De toezichthouder kreeg de afgelopen weken via zijn klachtenloket ConsuWijzer honderden meldingen over Pay Care. Het bedrijf incasseert rekeningen van 100 tot 500 euro voor telefonische aanbiedingen over vakanties en kortingsacties. Veel klagers zijn zich er niet van bewust een verkoop te zijn aangegaan aan de telefoon of hebben zelfs helemaal niet ingestemd met de aanbieding.

De ACM zegt sterke vermoedens te hebben dat de overeenkomsten niet rechtsgeldig zijn. Pay Care heeft die vermoedens niet kunnen weerleggen. De ACM doet nader onderzoek naar de meldingen. Eerder waarschuwden de Consumentenbond en de Belgische toezichthouder al voor de praktijken van Pay Care.

ACM pakt incassobureaus aan

Onterechte vorderingen innen, hoge incassokosten berekenen, en ontoelaatbare druk uitoefenen op consumenten om rekeningen te betalen. ACM deed onderzoek naar incassobureaus en stelde deze problemen in de branche vast.Bekijk 'ACM pakt incassobureaus aan'

Bron: ANP