AfterKar: antikaterdrankje van Joel Beukers en Reinier Zonneveld werkt voor geen meter

AfterKar is een drankje dat belooft om een alcoholkater of de zogenaamde dinsdagdip, de bijwerkingen na het gebruik van mdma of xtc, te voorkomen. En dat niet alleen, ook zou het schade aan het lichaam herstellen. Maar het product werkt niet en doet niet wat het zegt te doen, zo blijkt uit onderzoek van Radar.

Het product wordt verkocht door Joel Beukers, fitness-influencer en supplementenverkoper, en Reinier Zonneveld, de grootste techno-dj van Nederland. Het tweetal beweert dat je met AfterKar je billen kunt branden zonder op de blaren te zitten. Als klinisch farmacoloog Kees Kramers, verbonden aan het Radboud UMC, op verzoek van Radar het middel onder de loep neemt, trekt hij de volgende conclusie: 'De enige bijwerking is dat je portemonnee er leger van wordt.'

Contact leggen erg moeilijk

Een drankje kan een kater of dinsdagdip niet voorkomen, zo zegt de farmacoloog. Radar probeert al weken contact te leggen met de eigenaren van AfterKar. Verslaggever Vanessa Ackah gaat verhaal halen bij het tweetal en op het moment dat ze bij het bedrijfspand staat te wachten op een reactie van de manager van Joel Beukers worden de claims van de sites gehaald. Inmiddels is er wel een schriftelijke reactie waarin onder meer staat: 'Met Afterkar voor Aftercare doelen wij op het herstellen van je vitaminen en mineralen-balans na intensieve fysieke inspanning, bijvoorbeeld op een muziek party of andere activiteit die voor een disbalans kan zorgen, zoals intensief sporten, lang reizen, in combinatie met minder gezond eten. Wij geven niet aan dat dit drankje geconsumeerd moet worden om zo de neveneffecten van het gebruik van alcohol en/of drugs weg te nemen.’ Uit het onderzoek van Radar blijkt dat de verkopers wel de woorden dinsdagdip en alcoholkater communiceerden in verband brachten met gebruik van Afterkar. 

Reactie AfterKar

AfterKar reageerde wel schriftelijk op enkele vragen die wij ze voorlegden.