background branding

Ajax-fans wachten al maanden op nieuw shirt | Radar Checkt!

Eind augustus was het dan zover: het nieuwe derde tenue van Ajax werd gepresenteerd. Het zogeheten Bob Marley-tenue met gele, rode en groene strepen. Trouwe fans bestelden massaal via de webshop van Ajax een exemplaar, maar de levering bleef uit. En de gedupeerden weten nog steeds niet wanneer ze het kunnen verwachten, terwijl de Champions League-wedstrijden al in volle gang zijn. Dat laat Fons niet over zijn kant gaan.

De landskampioen noemt het shirt overigens een eerbetoon aan de fans, de gedeelde liefde voor Bob Marley en zijn lied 'Three Little Birds'. Maar van dat eerbetoon aan fans is tot op heden weinig te merken.

Teleurgesteld

Ajax-supporter Marcel van der Mijl was er als de kippen bij om een shirt voor hemzelf én zijn broer te bestellen, bedrukt en wel. Hij is zacht gezegd teleurgesteld: 'In de bevestigingsmail die ik op 20 augustus kreeg van Ajax staat dat de shirts naar verwachting dezelfde dag nog zouden worden verzonden. Inmiddels is het ruim in oktober en heb ik nog niks. Ik hoop het niet, maar straks ligt Ajax uit de Champions League en heb ik m'n shirt nog steeds niet.'

Klachten

Niet alleen de Radar-inbox stroomde vol met klachten van trouwe Ajax-fans die, voor een vanaf prijs van 90 euro, het uitshirt bestelden. Ook op Trustpilot en op klacht.nl luchten voetbalfans hun hart. Overigens is het shirt in de webshop nog gewoon te bestellen. Inmiddels wel met het volgende voorbehoud: 'De verwachte binnenkomst van dit artikel is in januari 2022'... op de vooravond van de knock-outfase.

Forumreacties

21
  • Door Radar

Ajacieden waren razend enthousiast toen het nieuwe Bob Marley-shirt werd gepresenteerd door de club. Ze bestelden en masse het tenue, maar hebben hun order na maanden nog steeds niet binnen. De webshop van Ajax zegt nu dat bestellingen in januari 2022 worden verwacht, terwijl een groot deel van het betreffende seizoen dan al voorbij is. Kijk het item over Ajax uit de uitzending van 18 oktober.

  • Door Nijogeth

Ja, dit is al meteen gecommuniceerd dat dit een beperkte oplage zou zijn. Door grote vraag is deze echter breder beschikbaar gemaakt, maar die komen weer achteraan de hoop. Waarom zou je hier nu weer een artikel over moeten maken?

  • Door 16again

Ja, dit is al meteen gecommuniceerd dat dit een beperkte oplage zou zijn.
Is ook de extra levertijd gecommuniceerd? Dat zou wel zo netjes zijn, als je meer orders aanneemt, dan de beperkte oplage groot is.