background branding

Alarminstallaties vanaf april buiten werking: 'Het gaat over de slagerij op de hoek van de straat'

14022022-alarmsysteem.jpg

Duizenden verouderde alarmsystemen dreigen per 1 april geen alarm meer te slaan bij inbraak of brand. KPN stopt dan met de ondersteuning van het ISDN-netwerk, dat de installaties verbindt met de meldkamer, meldt De Telegraaf.

Inbrekers zouden misbruik kunnen maken van dit moment om zo zonder problemen hun slag te slaan bij bedrijven en consumenten. Alex van Druten, manager van de alarmcentrale bij beveiligingsbedrijf G4S, uit zijn zorgen naar De Telegraaf: 'We hebben het niet over hoogrisico-klanten, want die beschikken vaak al over een moderne installatie, maar over bij wijze van spreken de slagerij op de hoek van de straat.' Volgens Van Druten zijn er mogelijk meer dan tienduizend ondernemers met een verouderde alarminstallatie. 

Het afsluiten van ISDN werd al eerder uitgesteld, 'maar nu gaat het echt gebeuren'

'Mensen zien dat hun alarminstallatie nog werkt, dus halen hun schouders erover op,' zegt Leen Trommel, directeur van installatiebureau Wesotronic in Barendrecht. Ook hij houdt zijn hart vast voor de bezittingen van ondernemers en particulieren. 'Het afsluiten van ISDN is al eerder aangekondigd en vervolgens weer uitgesteld, maar nu gaat het echt gebeuren.' In 2017 maakte KPN al bekend te gaan stoppen met het aanbieden van ISDN.

KPN zette eerder dit jaar de ISDN al kort uit, om klanten erop te wijzen dat hun bedrijf nog gebruik maakt van de lijn die voornamelijk populair was in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw. 

Is mijn alarmsysteem verbonden via ISDN?

Weet je niet met welke lijn jouw alarmsysteem is verbonden? Dit kan je terugvinden op je factuur of nagaan bij KPN. De telecomprovider zelf raadt op de website aan over te stappen op DSL of VolP

Bron: De Telegraaf