Albert Heijn is volgens Wakker Dier het 'grootste Liegebeest' van 2017

liegebeest-albertheijn-serranoham.jpg

Albert Heijn is in een verkiezing die is uitgeschreven door de dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier uitgeroepen tot het 'grootste Liegebeest' van 2017. De supermarkt kreeg voor zijn verhaal over serranoham 7500 van de in totaal 19.000 uitgebrachte stemmen.

De supermarktketen heeft volgens de stemmers in het eigen magazine Allerhande ten onrechte gesuggereerd dat varkens waarvan serranoham wordt gemaakt, in de wei lopen. 'In werkelijkheid zitten de dieren hun leven lang binnen in een krap hok in hun eigen poep', weet Wakker Dier.

'Foto was een vergissing'

Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn, reageert teleurgesteld. Het bedrijf laat weten dat het een vergissing was in het magazine een foto van varkens in de wei te plaatsen bij een verhaal over de serranoham. 'De foto strookt helaas niet met de werkelijkheid.' Maar, meent Ahold, 'deze 'prijs' doet absoluut geen recht aan alle inspanningen die Albert Heijn doet op het gebied van dierenwelzijn'.

Weinig blijk van waardering

De grootgrutter betreurt het dat Wakker Dier middels het toekennen van het Liegebeest weinig blijk geeft van waardering voor de acties die het bedrijf neemt om het welzijn van dieren te verbeteren.

Eerdere 'Liegebeesten'

Andere bedrijven die in het verleden zijn uitgeroepen tot 'grootste Liegebeest' zijn Vitel-Oké, KFC, Plus en McDonald's.

Bron: ANP

Beeld: Wakker Dier