Albert Heijn opent cafés en restaurants in supermarkten

albertheijnlogocaferestaurant780.jpg

Albert Heijn wil nog dit jaar zes grotere winkels voorzien van een café en een restaurant waar klanten tussen de boodschappen door een kop koffie kunnen drinken of een vers bereide maaltijd kunnen nuttigen. Dat heeft een woordvoerster van het supermarktbedrijf donderdag bevestigd na een bericht in Het Parool.

De eerste vestigingen van Bakery Café en Deli Kitchen worden vrijdag geopend bij de Albert Heijn XL op het Gelderlandplein in Amsterdam-Zuid. Ook in het centrum van de hoofdstad en in Eindhoven worden de nieuwe concepten aan de bestaande supermarkten toegevoegd.

In de Deli Kitchen worden verse maaltijden bereid, pizza's gebakken en salades samengesteld. Klanten kunnen zelf de ingrediënten kiezen en het meteen opeten en meenemen. De cafés bieden niet alleen huismerkkoffie, maar ook broodjes en sapjes.

Andere supermarkten

De overige drie locaties die Albert Heijn nog dit jaar op het oog heeft, zijn niet bekendgemaakt. In totaal komen volgens de woordvoerster tientallen winkels in aanmerking. 'De concepten zijn geschikt voor elke, wat grotere vestiging', zei ze. 'We kijken per winkel wat mogelijk is.'

Nog geen jaar geleden zei topman Dick Boer van moederbedrijf Ahold nog dat hij weinig brood zag in 'supermarktrestaurants', een idee waar concurrenten als Jumbo al langer mee bezig zijn. Toch is ook Albert Heijn er volgens de woordvoerster al langer mee aan het experimenteren.

Bron: ANP / Het Parool