Als WhatsAppjes sturen met oud en nieuw niet lukt

whatsapp-oudnieuw-29-12-780.jpg

Hoe komt het dat je soms op 1 januari je nieuwjaarswensen niet per WhatsApp kunt overbrengen? En maakt het dan uit of je op wifi of 3G/4G zit?

'De problemen ontstaan doordat om klokslag 12 uur iedereen tegelijkertijd berichten gaat sturen via de servers van WhatsApp waardoor een enorme piek ontstaat. In de beginjaren zorgde dit bij sms en mobiel bellen ook vaak voor een tijdelijke opstopping', laat whatsappen.nl aan Radar weten.

Slecht nieuws: als er een storing is dan kun je daar weinig aan doen. Het maakt volgens de techsite dan niet uit of je de chatdienst gebruikt via wifi of je mobiele netwerk (3G/4G).

Tientallen miljarden berichten

WhatsApp laat aan de weblog weten 'opnieuw voorbereid te zijn op een recordaantal berichten'. De chatapp zou wereldwijd tientallen miljarden berichten te verwerken krijgen in 24 uur. Medeoprichter Brian Acton zegt dat er extra capaciteit is en dat er een team gereed staat om in te grijpen als er iets misgaat.

Vorig jaar tijdens de jaarwisseling kampte de chatdienst met verschillende storingen. Om 22 uur 's avonds was het weer mogelijk om berichten te sturen.

Als het niet lukt om een appje te verzenden kun je natuurlijk altijd proberen een sms'je te sturen, te bellen of: gewoon even de telefoon opzij te leggen! Hoe breng jij je nieuwjaarswensen over? Reageer hieronder!

Bron: Whatsappen.nl