Videobellen met WhatsApp: hoe werkt het?

videobellen.jpg

WhatsApp-gebruikers kunnen vanaf deze week naast tekst berichten sturen ook videobellen. Hoe werkt het?

Controleer of je de laatste versie van de app hebt in de Google Play Store of App Store. Let op: de functie wordt dezer dagen uitgerold, het kan zijn dat je even moet wachten tot de update beschikbaar is.

Hoe werkt het?

Je kunt videobellen met het telefoonknopje dat je rechtsboven in de app ziet. Vergeet niet: als je videobelt met je 3G- of 4G-verbinding kan dit behoorlijk in de kosten lopen (zeker als je internetbundel niet zo groot is). Houd hier rekening mee, bel bij voorkeur via wifi en schakel je dataroaming uit.

WhatsApp heeft het videobellen - net als het sturen van appjes - beveiligd. Dat betekent dat het erg lastig is om de gesprekken te onderscheppen. WhatsApp kan de filmpjes ook niet zien.

Concurrentie videobellen

Door de komst van de videobelfunctie van WhatsApp komt er meer concurrentie voor andere toepassingen, zoals FaceTime van Apple, Duo van Google, Skype van Microsoft en Facebook Messenger. WhatsApp zegt dat videobellen via zijn dienst handiger is, omdat het werkt op alle soorten apparaten en ook op slechtere internetverbindingen.

Bron: NU.nl