'Amsterdamsestraatweg in Utrecht het gevaarlijkst'

amsterdamsestraatweg-780.jpg

De Amsterdamsestraatweg in Utrecht is de gevaarlijkste straat van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Buurtfacts van RTL Nieuws, die de conclusie baseert op basis van gegevens van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

In 2015 gebeurden er op de straat minstens 31 ernstige ongelukken. Daarbij raakten zeker 35 mensen gewond. Eén van de kruisingen in die straat is bovendien het een-na-gevaarlijkste kruispunt van Nederland.

Gevaarlijkste kruispunt

Op kruispunten zijn vorig jaar meer dan 8000 ongelukken geweest. Minstens 144 mensen kwamen daarbij om het leven en bijna 9000 mensen raakten gewond. Het gevaarlijkste kruispunt is op de Capelseweg in Capelle aan den IJssel, vlak na de kruising met de Hoofdweg, op de gemeentegrens met Rotterdam. Daar vielen bij acht ongelukken negen gewonden.

De Amsterdamsestraatweg is een lange winkel- en woonstraat van ongeveer 5 kilometer lang. Volgens de buurtbewoners rijden auto's, die er 50 kilometer per uur mogen, op verraderlijke stukken van de straat soms wel 100 kilometer per uur, schrijft RTL.

De gemeente zegt in een reactie dat op een deel van de weg een 30-kilometerzone komt. Een voorstel daartoe van het college is door de gemeenteraad aangenomen. 'We zijn bezig met allerlei aanpassingen. De weg heeft onze aandacht.'

Bron: ANP