Animal Rights teleurgesteld dat omstreden Belgisch slachthuis mag uitbreiden

animalrights-teleurgesteld-in-belgisch-slachthuis-2909.jpg

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights is zwaar teleurgesteld dat het 'gruwelslachthuis' in het Belgische Tielt mag uitbreiden.

'De hoofdverantwoordelijken voor de zware mishandeling van varkens in het slachthuis Tielt zijn nog altijd niet gestraft. Zij worden nu beloond met een fikse uitbreiding. Opnieuw prevaleert het economisch gewin boven het welzijn en de rechten van dieren', zegt Robert Molenaar, directeur van de organisatie.

Het slachthuis mag voortaan 2,5 miljoen varkens slachten

Woensdagavond werd bekend dat het slachthuis voortaan 2,5 miljoen varkens per jaar mag slachten van de Belgische autoriteiten. Dat was 1,5 miljoen. Eerder dit jaar moest de vestiging van de Debra Group een maand dicht nadat Animal Rights er met undercovercamera's schokkende beelden van dierenmishandeling aan het licht had gebracht.

De varkens daar werden onder meer geschopt, geslagen en bij volle bewustzijn verdronken in een heetwaterbad. Het bedrijf kreeg na het invoeren van allerlei maatregelen een tweede kans en heropende in april.

Animal Rights start een juridische procedure

Animal Rights is een juridische procedure gestart tegen de directie en tegen de medewerkers die martelend zijn gesignaleerd. De organisatie vindt dat de rechtsstaat schade wordt toegebracht als die niet strafrechtelijk worden worden aangepakt. 'We hebben een klacht via de advocaat ingediend en wachten nog op het pakket van Brugge om stappen te nemen', aldus Molenaar.

Bij de Debra Group was donderdag niemand bereikbaar voor commentaar.

Bron ANP