Apple TV+: welke series kun je kijken? (En zo gebruik je het tijdelijk gratis)

appletv-05-11-2019-780.jpg

Apple TV+ is een videostreamingdienst van Apple. Sinds 1 november is de dienst in Nederland beschikbaar.

Via een streamingdienst kun je video's (series en/of films) kijken. Andere voorbeelden van streamingdiensten zijn: Netflix, Disney+, Videoland en Amazon Prime.

Wat is het aanbod van Apple TV+?

Apple TV+ brengt eigen series, 'Apple Originals', die je dus niet via een ander platform kunt kijken. De dienst biedt series in verschillende genres: van drama tot sciencefiction. Apple zegt iedere maand nieuwe Originals uit te brengen, en reclamevrij te zijn.

Op dit moment vind kijk je via Apple TV+:

  • The Morning Show
  • See
  • For All Mankind
  • The Elephant Queen
  • Ghostwriter
  • Dickinson
  • Snoopy in Space
  • Helpsters

Series bingewatchen (afleveringen ononderbroken kijken) is niet altijd mogelijk, zo worden voor The Morning Show en See afleveringen niet in een keer beschikbaar gemaakt.

In recensies worden de series wisselend beoordeeld. Techsite iCulture noemt als positief punt dat het aanbod divers is: 'er is een serie in de stijl van Game of Thrones (See), een moderne serie die draait om actualiteit (The Morning Show) en er zijn series die zich meer in het verleden afspelen (Dickinson). Voor kinderen is er Helpsters, van de makers van Sesamstraat.'

De serie The Morning Show krijgt van de Volkskrant drie sterren: 'Apples girlpowerparade "The Morning Show" grijpt je nog niet echt "by the pussy"', aldus de krant.

Waarop kun je Apple TV+ kijken?

Je kunt Apple TV+-app downloaden voor je iPhone, iPad en Mac.

En hoe zit dat als je Apple TV+ op je tv wil kijken? Een beetje verwarrend, maar: de mediabox van Apple heet Apple TV. Via dat kastje kun je ook naar TV+ kijken op je tv, je moet dan volgens iCreate wel een model hebben van de derde generatie of nieuwer. Heb je een ouder model, dan kun je via AirPlay het beeld naar je tv streamen.

Andere toestellen (waaronder smart-tv's) waarop je de app kunt gebruiken vind je op de website van Apple.

Je kunt ook via je browser naar Apple TV+ kijken, via de link: tv.apple.com.

Je kunt de dienst niet via je Chromecast kijken. Techsite iCreate heeft nog wel een omweg om toch te kunnen 'casten': ga op je Mac naar tv.apple.com/nl en cast het beeld van de browser naar je tv. Let wel, zo waarschuwt de site, het streamen is niet bepaald stabiel, en je Mac moet aan blijven staan.

Hoeveel kost een abonnement?

Een abonnement kost 4,99 euro per maand. Je kunt de dienst een week gratis uitproberen. Als je 'Delen met gezin' hebt ingeschakeld, dan kun je er in totaal met maximaal 6 mensen naar kijken voor dezelfde prijs van 4,99 euro, aldus iCulture.

Als je recentelijk een nieuw Appletoestel hebt gekocht (dat hoeft niet het nieuwste model te zijn!) of binnenkort een nieuw Appletoestel koopt, kun je een jaar lang Apple TV+ kijken.

Heb je na 10 september 2019 een Apple-apparaat geactiveerd? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een jaar lang gratis Apple TV+. Techsite iPhoned tipt dat je de activatiedatum kunt checken op de website van Apple. Vul het serienummer in (ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info'). Scroll naar beneden: daar zie je het serienummer van je apparaat).

Let wel, je hebt tot 31 januari 2020 om je gratis Apple TV+-abonnement te activeren.

Bron: Apple / iPhoned / iCulture / iCreate