background branding

Asscher: 'Onvoorwaardelijk basisinkomen niet realistisch'

asscher-basisinkomen-kamervragen-170712.jpg

Een basisinkomen is volgens minister Lodewijk Asscher en staatssecretaris Jetta Klijnsma van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid niet de oplossing voor oudere werklozen.

Hiermee reageren ze op de Kamervragen die door de SP zijn gesteld naar aanleiding van de Radar Extra-documentaires 'Kans op werk: 3 procent'.

Basisinkomen: Economisch onhaalbaar en niet realistisch

'Het invoeren van een onvoorwaardelijk basisinkomen is geen realistische en economisch haalbare optie. Los van de kosten, neemt bij een hoog basisinkomen het arbeidsaanbod af en is bij een laag basisinkomen aanvullende inkomensondersteuning nodig', aldus de minister en de staatssecretaris.

Radar startte na het documentaire-tweeluik een petitie voor een experiment met het basisinkomen. Deze petitie is inmiddels al ruim 70.000 keer ondertekend.

De petitie is inmiddels gesloten.Bekijk de eindstand en de overhandiging

'Kans op werk neemt toe'

Ook is het ministerie van SZW van mening dat de kans op het vinden van werk groter is dan drie procent. De kans op werk zal volgens het ministerie naar verwachting verder toenemen door de aantrekkende economie en de maatregelen van het kabinet.De volledige reactie van het ministerie op alle acht gestelde Kamervragen kun je in deze PDF lezen.

Bron: Rijksoverheid.nl