Autoverzekeringen

Een beetje blikschade bij het inparkeren is zo gebeurd. Daar kan Karin Steffens uit Amersfoort over mee praten. Ze moest even wennen aan haar nieuwe auto en maakte twee keer een ongelukje bij het parkeren. En dat had nogal wat consequenties.

'We zijn in een paar jaar tijd van 15 jaar schadevrij rijden gekelderd naar min 2. Dat vind ik wel heel veel voor blikschade.'

Wie een ongeluk veroorzaakt krijgt te maken met de bonus/malusladder van zijn verzekeraar. Hoe langer u zonder schade rijdt hoe meer korting u krijgt op  uw premie. Bij schade zakt u weer een aantal tredes. Hoeveel: dat hangt af van uw verzekeraar. De verzekeringssite.nl heeft de verschillen op een rijtje gezet.  Klik hier als u wilt zien hoe hoeveel schadevrije jaren u terug valt bij een schade en wat voor een gevolgen dat heeft voor uw premie. 

Forumreacties

14
  • Door Radar

Bij het afsluiten van een autoverzekering kijk je uiteraard naar de hoogte van de premie. Maar wat als je schade veroorzaakt ? Hoeveel gaat de premie dan omhoog? De verzekeringssite.nl deed onderzoek en geeft uitleg over de opvallende uitkomsten. Maandag in Radar, om 20.30 op Nederland 1

  • Door Not logged in

De Bonus Malus ladder is per maatschappij verschillend. Maar nog erger is dat de voordelige aanbieder die nu het goedkoopste zijn meestal na 1 jaar duurder worden omdat ze verlies maakten. Dan kom je weer bij je oude vertrouwde terug en mis je de No Claim bescherming die bij overstap altijd komt te vervallen. Ook de opgave van schadevrije jaren was gedaald en dat zonder schade...?

  • Door gtp

De no-claim beschermer zorg er alleen voor dat deze zich niet wijzig bij het melden bij schade, maar de schade heeft WEL invloed heeft op het aantal schade-vrije jaren. Inmiddels hebben de meeste maatschappijen die de no-claim beschermer hebben deze in de ban gedaan.