'Bekkenbodemmatjes eisen levens'

Zogeheten 'bekkenbodemmatjes', die ter behandeling van verzakkingen van organen in de onderbuik worden geïmplanteerd, hebben in Nederland aan meerdere vrouwen het leven gekost.

Dit stelt het Steunpunt Lotgenoten MeshedUp.eu, dat opkomt voor honderden Nederlandse slachtoffers, schrijft De Telegraaf.

Sommige vrouwen bezweken aan vaak jarenlange ernstige gezondheidsklachten nadat bij hen zo'n prothese van polipropyleen was geplaatst. Andere slachtoffers stapten uit het leven omdat zij de dagelijkse pijn niet langer konden verdragen.

Volgens Maria Smit van het steunpunt heeft een aantal vrouwen zich recent gemeld voor euthanasie. 'Veel artsen willen echter nog altijd niets negatiefs horen over deze behandelmethode via prothesematjes, ook al zijn ze ervan op de hoogte hoe sommigen na de implantatie lijden.'

Bekkenbodemmatjes in Radar

Al in 2012 besteedde TROS Radar aandacht aan het probleem dat veel vrouwen ondervinden met bekkenbodemmatjes. Nog altijd is in Nederland geen enkele arts te vinden die iets voor deze vrouwen kan betekenen. Bekijk de uitzending terug en lees over Wendy, wiens leven al jaren overhoop ligt door het implantaat dat bij haar geplaatst werd.

ANP MediaWatch / Telegraaf

Meer over