Belastingtelefoon roodgloeiend

Het is topdrukte bij de Belastingtelefoon. Het is nu de drukste periode van het jaar zo vlak voor 1 april, de datum waarop aangifte moet zijn gedaan. Momenteel bellen ongeveer 70.000 mensen per dag met vragen over hun aangifte. Dat heeft de Belastingdienst woensdag bekendgemaakt.

Maandag en dinsdag zijn de drukste dagen. De fiscus adviseert die dagen te vermijden en houdt de lijn van de Belastingtelefoon langer open om mensen meer gelegenheid te geven te bellen. De Belastingtelefoon is in maart ook op vrijdagavond tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur geopend.

Jaarlijks worden in totaal bijna 14 miljoen vragen aan de Belastingtelefoon gesteld. Ruim 40 procent daarvan wordt tijdens de aangifteperiode gesteld.

De meeste vragen gaan over de status van de aangifte en het downloaden van informatie op de computer. Inhoudelijke vragen gaan vaak over aftrekbare kosten van een nieuwe woning en over welke instelling een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. Daarvan is een lijst te vinden op de internetsite van de Belastingdienst.

Bron: ANP