background branding

Berichtenbox-app Rijksoverheid alleen nog te gebruiken met DigiD-app

21072020 app.jpg

De Berichtenbox-app van Rijksoverheid kan niet langer zelfstandig worden gebruikt. Voor de vernieuwde versie, die sinds gisteren verkrijgbaar is, moet je namelijk ook de DigiD-app op hetzelfde apparaat downloaden. Dat meldt beheerder Logius.

De nieuwe versie is verkrijgbaar in de App Store en Google Play. Dit geldt ook voor de DigiD-app.  'Onder de huidige gebruikers van de Berichtenbox-app wordt de nieuwe app de komende periode gefaseerd uitgerold', aldus Logius.

Nieuwe functies

Naast de nieuwe vormgeving heeft de app ook nieuwe functies. Zo is het onder andere mogelijk om in de app nieuw aangesloten organisaties te selecteren waarvan je post wilt ontvangen, waaronder gemeenten, waterschappen en landelijke organisaties. De menustructuur en vormgeving is nu in lijn met de website van MijnOverheid.

Hoe werkt het?

Je moet de DigiD-app dus op hetzelfde apparaat downloaden. Als de Berichtenbox-app wordt geopend, start de DigiD-app dan automatisch op. Vervolgens voer je de pincode van de DigiD-app in, waarna je toegang krijgt tot de Berichtenbox-app. De pincode die voorheen werd gebruikt om de Berichtenbox-app te openen, komt hiermee te vervallen.

In de toekomst zullen meer apps van Rijksoverheid gebruikmaken van deze techniek.

Bron: Rijksoverheid