background branding

Betalen met Apple Pay binnenkort ook mogelijk bij SNS, ASN en RegioBank

090921 Apple Pay.jpg

Apple Pay, de manier om te betalen met je telefoon in plaats van je bankpas, is binnenkort ook beschikbaar voor gebruikers die bij de ASN, SNS of RegioBank zijn aangesloten. De betaalmethode is sinds juni 2019 beschikbaar voor klanten van andere banken.

ABN AMRO, ING en Knab, zomaar een greep uit de banken die al meerdere jaren Apple Pay ondersteunen om mee te betalen. Nu gaan ook de banken die onder De Volksbank zitten hieraan meedoen. Wanneer je eindelijk je plastic pas thuis kan laten en kan gaan betalen met je telefoon, is nog niet duidelijk. 

Een aantal dagen geleden tweette SNS Bank dat het in gesprek was met Apple. Naar eigen zeggen wil SNS dat de betaalmogelijkheid wel past binnen de visie van de bank. Ook iCulture meldt dat De Volksbank Apple Pay als betaalmethode gaat ondersteunen.

Een paar dagen later was er dan toch de verlossing voor gebruikers van een van deze drie banken. Apple Pay komt naar de desbetreffende banken.

Betalen via Apple Pay werkt als volgt: Eerst moet je een pas invoeren in je Wallet, waarna je vervolgens je iPhone of Apple Watch kan gebruiken als pinpas. Wel moet er eerst een code of Face-ID worden ingevoerd om door je beveiliging heen te komen.