background branding

Binnenkort ook statiegeld op de sapflessen van Albert Heijn en Innocent

21022022-albertheijn.jpg

Supermarktketen Albert Heijn gaat statiegeld op alle plastic sapflessen invoeren. Ook sap- en smoothiemerk innocent gaat dat doen. Beide bedrijven maken gebruik van een mogelijkheid die sinds deze week bestaat.

Voor plastic flessen en flesjes waarin frisdrank, water én sappen waar suiker of water aan toe is gevoegd geldt al langer een statiegeldverplichting. Voor pure sappen is die er niet en er mocht tot voor kort zelfs geen statiegeld worden geïnd. Uit een onderzoek van Kassa en Recycling Netwerk Benelux (RNB) bleek eerder dat supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo gebruik maakten van die uitzondering, terwijl ze wel suiker of water toevoegden aan het sap.

Statiegeld Nederland maakte maandag echter bekend het statiegeldsysteem te openen voor alle sappen in plastic flessen. Albert Heijn stelt deze ontwikkeling te omarmen en wil daarom op alle plastic sapflessen van het eigen merk statiegeld invoeren. Deze stap zorgt volgens de supermarktketen ook voor duidelijkheid voor klanten. Op alle plastic flessen frisdrank, water en sap van het eigen AH-merk zit nu statiegeld. Ook kunnen nu nog meer flessen worden ingezameld en gerecycled.

'Innocent strijdt al bijna een jaar voor dit doel'

Innocent voerde al sinds de invoering van het statiegeld op de kleine flesjes halverwege vorig jaar actie voor het includeren van sapflessen. Dit deden ze door middel van advertenties en het verzamelen van handtekeningen. Het sapmerk stelt dan ook blij te zijn dat de mogelijkheid om vrijwillig mee te doen nu wordt geboden door Statiegeld Nederland. "Innocent strijdt al bijna een jaar voor dit doel."

Bron: ANP