background branding

'Boete voor ongevaccineerde ondernemers.' Lees hier het nepbericht dat rondgaat

02022022 nepbericht ezk final version.jpg

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat waarschuwt voor een rondgaand nepbericht dat zogenaamd afkomstig is van de Rijksoverheid. Ondernemers worden in dit bericht erop geattendeerd dat ze een boete van 895,50 euro kunnen krijgen wanneer zij zich niet laten vaccineren. 

Zie hieronder de tekst van de nepmail:

'Geachte lezer,

U bent verplicht om een coronaprik te halen, omdat u een bedrijf bezit. Doet u dit niet? Dan zult u per post een boete van 895,50 euro ontvangen wegens het overtreden van het coronabeleid.

Dit is 25-01-2022 tijdens de persconferentie vastgesteld. U kunt uw afspraak via afspraakinplannen·rijksoverheid·nl inplannen.

Heb je vragen over vaccineren? Of wil je gelijk je 1ste, 2de of boosterprik halen? Maak een afspraak waar u wilt en wanneer het u uitkomt. 

Met vriendelijke groet,

Rijksoverheid'

Tweet van het ministerie

Over de afzender van de mail is (nog) niets bekend. In een tweet meldt het ministerie dat het bovenstaande bericht niet van hen afkomstig is. Actuele informatie over ondernemen in coronatijd kun je vinden op de website van de Rijksoverheid en bij de Kamer van Koophandel.

Bron: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat