Brandblussers

Uit onderzoek van de brandwondenstichting bleek dat veel Nederlanders geen brandblusmiddel in huis heeft. Waarom niet en hoe vaak weigert een blusmiddel dienst?

Vorige week bleek uit onderzoek van de brandwondenstichting dat een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking geen brandblusmiddel in huis heeft. Wij waren benieuwd waarom niet en hoe vaak een blusmiddel dienst weigerde.

Bijna 20000 mensen vulden de enquête in. 68 Procent van de testpanelleden heeft geen brandblusmiddel in huis. De voornaamste redenen dat zij geen blusmiddel in huis hebben zijn:

Ik heb daar nooit aan gedacht

47%

Ik vind het niet nodig

8%

Ik vind een blusmiddel te duur

7%

Eigenlijk wil ik wel een blusmiddel, maar heb er nog geen aangeschaft

38%

Het komt er op neer dat veel mensen geen blusmiddel in huis hebben door nalatigheid! Zes procent van ons testpanel heeft wel eens een brandblusmiddel moeten gebruiken. Daarvan werkte in zeven procent van de gevallen het middel niet naar behoren.

Een belangrijke oorzaak daarvan is dat het apparaat dienst weigerde. Bij 40 procent was dit het geval. Daar willen we graag meer van weten. Heeft u ook problemen gehad met uw brandblusmiddel, meld het ons dan.[email protected]