'Breed verzet tegen afbraak zorg'

oudevrouw_hand_badjas312.jpg

Vakbonden FNV en CNV roepen de regering woensdag in landelijke krantenadvertenties op om 'de afbraak van de zorg' te stoppen.

Met de volkspetitie 'Red de Zorg' hebben zij inmiddels meer dan 100.000 handtekeningen opgehaald, maakten de bonden bekend.

'Honderdduizenden raken zorg kwijt'

'Terwijl verzorgingshuizen sluiten en ouderen langer thuis moeten blijven wonen, bezuinigt de regering op de zorg thuis. Terwijl zorgverzekeraars recordwinsten maken, bezuinigt de regering op de zorg aan psychiatrische en gehandicapte cliënten. Honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben, raken deze kwijt', schrijven de vakbonden. Ook waarschuwen ze dat tienduizenden mensen in de sector hun baan of inkomen verliezen.

Volkspetitie

De vakbonden FNV en CNV hadden begin deze maand een volkspetitie http://www.fnvvoorzorg.nl/forms/volkspetitie-red-de-zorg/in het leven geroepen tegen de miljardenbezuinigingen in de zorg. Het doel is zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen en daarmee de regering op te roepen de bezuinigingen in de zorg te stoppen. Het initiatief wordt door tientallen bekende Nederlanders gesteund, onder wie Willeke Alberti, Humberto Tan, Joop Braakhekke en Arnold Heertje.

Bekijk ook de Radar-uitzending van 18 mei 2015 over de macht van de zorgverzekeraars.

Bron: ANP