background branding

Brood langer bewaren en meer: de beste restjes-tips van 2022 op een rij

28042022 brood invriezen.jpeg

Heb je teveel gekookt na de feestdagen van 2022? Is jouw goede voornemen om in 2023 minder afval te produceren? Of wil je gewoon geld besparen door zuinig te doen met je eten? Lees dan de beste tips voor jouw restjes van 2022. 

Deze artikelen bleken in heel 2022 het populairst op de Radar-website. Doe er je voordeel mee!

5. Je verkleurde Tupperware-bakje wordt weer schoon en helder met deze trucs

Als je tomatensaus of tomatensoep hebt bewaard in een plastic vershoudbakje, ken je dit probleem: het plastic is niet meer wit maar oranje. Die hardnekkige verkleuring kun je misschien niet wegpoetsen met de vaatwasser of de vaatborstel, maar wel met deze tips. 

4. Tien dingen die je kunt doen met silicagelzakjes

Bij nieuwe kleding of apparatuur zit soms zo'n klein zakje met vochtabsorberende korrels: silicagel. De volgende keer dat je zo'n zakje in handen hebt, kun je het beter bewaren dan weggooien. Je kunt er namelijk van alles mee doen! 

3. Dit is waarom je aluminiumfolie beter niet als verpakkingsmiddel voor je restjes kan gebruiken

Nee, aluminiumfolie is niet altijd een goede keus om je restjes in te verpakken. Het metaal kan oplossen in bepaalde soorten voeding. Lees hier welke voeding dat is!

2. Gooi je theezakje nooit meer weg: bemest je tuin of verdrijf muizen

Een grote kop hete thee troost, hydrateert en verwarmt. En het theezakje waarmee het is gemaakt, is al even multifunctioneel. Gooi het zakje dus niet weg, maar gebruik het voor je planten of tegen ongedierte. Hier lees je vijf van zulke doeleindes waar je nog nooit aan had gedacht.

1. Hoe kun je brood het beste bewaren in de diepvries? En dit kun je beter niet doen

Je gooit een brood in de vriezer en je bent klaar, toch? Nou, niet helemaal. Afhankelijk van een paar factoren kan het brood langer vers blijven. Hier lees je welke soorten brood je op welke manier moet bewaren.