Consumententip: Inbraakbeveiliging

Op een inbraak zit niemand te wachten. Het is vervelend dat je spullen gestolen worden, maar je voelt je na de inbraak vaak ook minder veilig in je eigen woning.

Er zijn veel dingen die je kan doen om het een inbreker zo lastig mogelijk te maken. Bij de aanschaf van hang- en sluitwerk kan je letten op het SKG-keurmerk. Dit keurmerk van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw werkt met een beoordelingssysteem van sterren. De stichting beoordeelt de inbraakwerendheid en duurzaamheid van het hang- en sluitwerk.

Hang- en sluitwerk met een ster is op zich niet inbraakwerend, alleen in combinatie met andere goedgekeurde producten. Sloten met twee of drie sterren staan voor inbraakwerendheid van drie en vijf minuten. Volgens SKG lang genoeg om inbrekers buiten de deur te houden.Het PKVW

Hang- en sluitwerk van SKG is een voorwaarde om voor een ander keurmerk in aanmerking te komen, het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Het PKVW is er voor bestaande en nieuwbouwwoningen. Het keurmerk heeft standaardeisen opgesteld op het gebied van inbraakbeveiliging en sociale veiligheid. Door de eisen toe te passen, neemt de kans op een inbraak met 90 procent af, volgens het keurmerk. Op de website www.politiekeurmerk.nl vind je meer informatie hoe je het PKVW voor je woning kunt krijgen. Hier vind je ook meer preventietips.