background branding

'Cruisebedrijven laten alleen reizigers met vaccinatiebewijs aan boord'

14052021cruise.jpg

Verplichte vaccinatie om op reis te gaan. De reisbranche wil er voorlopig niet aan, behalve de cruisewereld. Verschillende maatschappijen organiseren cruises waarvoor alleen maar mensen die geprikt zijn aan boord mogen, schrijft De Telegraaf.

Wie in luxe langs Griekse eilanden, Spaanse costa's en Italiaanse havens wil, moet vooralsnog geprikt zijn. Op een enkele maatschappij na eisen alle grote cruisemaatschappijen, zoals Carnival, Disney en Holland America Line (HAL), een bewijs van vaccinatie. 'Dat heeft vooral te maken met overheden en de onzekere situatie, het is wat mij betreft geen beleid voor de lange termijn. Het is namelijk niet iets wat wij zelf willen', legt Nico Bleichrodt, vicepresident International Sales bij HAL uit.

'Vaccinatieverplichting schrikt mensen niet af'

Een vaccinatieplicht is voor veel branches een taboe, omdat het mensen buitensluit. Topman Harry Sommer van Norwegian Cruise Lines ziet echter dat de vaccinatieverplichting mensen niet afschrikt. 'We hebben de eerste cruises in de Middellandse Zee aangekondigd voor eind juli, en die waren rap uitverkocht. We hebben zelfs twee extra Europese afvaarten aangekondigd vanwege de vraag.'

Bron: ANP Mediawatch / De Telegraaf