'Daling prijzen vliegtickets'

De prijzen van tickets gaan de komende jaren waarschijnlijk verder dalen, omdat luchtvaartmaatschappij momenteel een recordaantal orders voor nieuwe toestellen hebben uitstaan. Dat schrijft de krant Financial Times op zondag. De krant citeert uit een rapport van KPMG over de luchtvaartindustrie.

Maatschappijen bestellen in een hoog tempo nieuwe vliegtuigen omdat zij met nieuwe, zuinige toestellen brandstofkosten willen besparen. Vooral prijsvechters als easyJet en Ryanair zijn hard bezig hun vloot uit te breiden en te vervangen, maar ook veel andere maatschappijen hebben hun bestellingen flink opgeschroefd.

De maatschappijen proberen hun capaciteit zorgvuldig af te stemmen en zo prijsdruk te voorkomen. Maar er komen volgens KPMG de komende jaren zo veel nieuwe toestellen in gebruik, dat er sowieso meer concurrentie komt, die waarschijnlijk ook leidt tot lagere prijzen. Dat hangt overigens nog wel af van de mogelijkheid van vliegtuigbouwers Boeing en Airbus om de bestelde toestellen ook op tijd te leveren.UitzendingIn 2011 besteedde Radar aandacht aan de prijzen van vliegtickets. Het zoeken naar een goedkoop ticket is een hele kunst geworden. Als je een aantrekkelijke prijs hebt gevonden, kan die een paar uur later alweer zijn verdwenen.

Bron: ANP