Vliegtickets

Het zoeken naar een goedkoop ticket is een hele kunst geworden. Als u een aantrekkelijke prijs heeft gevonden, kan die een paar uur later alweer zijn verdwenen.

De prijs van vliegtickets komt tot stand door 'fluid pricing'. Dat is een prijscalculatie techniek waarbij de luchtvaartmaatschappij probeert om bij het vertrek het vliegtuig zo vol mogelijk te krijgen. Op elk moment kijkt het boekingssysteem: wat is er nog beschikbaar, hoeveel mensen gaan er nog boeken, hoe kan ik mijn prijs daarop afstemmen? 

Radar testte samen met de Universiteit Twente deze ‘samenzwering’. Helaas zonder sluitend bewijs te vinden. Wel bleek dat op vooral intercontinentale vluchten de prijsverschillen behoorlijk kunnen oplopen. Een vlucht van de KLM naar Bali bleek binnen een etmaal bijna 500 euro in prijs te verschillen.Bekijk hier de tips hoe u goedkoop kunt boeken.

Forumreacties

37
  • Door Radar

Radar duikt in de wereld van goedkope vliegtickets. Het zoeken naar een goedkoop ticket is een hele kunst geworden. Prijzen veranderen namelijk snel. Wie op het verkeerde moment boekt, betaalt meer dan zijn buurman. Voor dezelfde stoel in dezelfde klasse. In samenwerking met de Universiteit Twente probeert Radar te achterhalen hoe dit komt. Maandag 9 mei in Radar, 20.30 uur, op Nederland 1

  • Door Chocomelk

Heb ooit gevlogen van Weeze naar Berlin en terug voor 99 euro dan kwam er nog eens extra bij voor bagage. Man die langs me zat in het vliegtuig had 19,95 betaald. Bij veel goedkope aanbieders moet je oppassen wat er nog allemaal extra bij komt + vaak moet je met credit card betalen, heb ik dus niet, wil ik ook niet maar ben dan wel verplicht ergens anders te boeken.

  • Door fcornet

In april naar Zweden geweest met KLM (alle prijzen retour). Toen we naar info zochten kostte een ticket Goteborg 200 euro. Toen we wilden boeken kostte het ticket opeens 300 euro. Alternatief was vliegen vanuit Dusseldorf via Amsterdam voor ca 120 euro. Maar we wonen in Haarlem en we mochten Dusseldorf-Amsterdam niet overslaan... Uiteindelijk ticket Oslo geboekt voor 140 euro. En daarna.... zakte de prijs naar 99 euro voor zowel Oslo als Goteborg. KLM bedankt voor de service...