De nieuwe streamingdienst Disney+: wat is het en wat kun je ermee?

disney_-hulpartikel-12092019.jpg

Disney+ is, voordat het op 12 november wereldwijd wordt gelanceerd, nu al beschikbaar in Nederland. Disney heeft Nederland uitgekozen als proeftuin en een testversie van de app is nu gratis te downloaden voor Android en iOS. Maar wat is Disney+ eigenlijk? Wat kun je ermee? Wat gaat het kosten en wat is het aanbod? Radar zet het voor je op een rij.

Disney+ is een streamingdienst van Disney die de concurrentie aan moet gaan met Netflix. The Walt Disney Company kondigde aan dat het bedrijf wereldwijd distributieovereenkomsten heeft gesloten met Apple, Google, Microsoft, Roku en Sony om de app van Disney+ te verspreiden.

Lees ook: Proefversie Disney+ nu exclusief beschikbaar in Nederland

Wat kun je met Disney+?

Met Disney+ kun je films, series en programma’s bekijken. De streamingdienst lijkt op concurrent Netflix, maar verschilt voornamelijk in aanbod. Als abonnee van Disney+ krijg je beschikking over content van Disney en partners, verdeeld in vijf categorieën: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. De dienst biedt abonnees dus niet alleen toegang tot de uitgebreide animatiefilmbibliotheek van Disney, het zal bijvoorbeeld ook de plek zijn waar de nieuwste films van Disney te streamen zijn, zoals Captain Marvel, Avengers: Endgame, Aladdin, Toy Story 4 en Star Wars: The Rise of Skywalker.

Met een abonnement bij Disney+ kun je met vier personen tegelijk streamen. De dienst maakt het daarbij mogelijk om te streamen in 4K.

Wat kost een abonnement?

Een abonnement gaat in Nederland 6,99 euro per maand of 69,99 per jaar kosten. Dit is vanaf 12 november, als de gratis proefperiode is afgelopen. Let erop dat je abonnement automatisch wordt verlengd; zeg het abonnement dan ook voor 12 november op als je niet wil betalen!

Op welke apparaten kun je Disney+ gebruiken?

Je kunt de videodienst gebruiken op smartphones, tablets, spelcomputers, laptops en pc’s. Apple, Google, Microsofts Xbox One, de Android TV-toestellen en PlayStation streaming-services zoals Roku ondersteunen Disney+. Films en series streamen kan alleen als je een slimme televisie hebt. Heb jij geen smart-tv? Check hier welke opties je nog meer hebt om video's op je TV af te spelen! 

Welke films en series komen op Disney+?

Het aanbod van Disney+ bestaat in het eerste jaar uit ruim 7500 afleveringen van series (inclusief 25 originele series van Disney) en 500 films waarvan er 100 recent zijn uitgebracht. In de proefversie is veel, maar nog niet alles, beschikbaar. Radar geeft je per categorie een aantal titels die je nu al op de app kunt verwachten:

  • Disney animatiefilms 101 Dalmatiers, Lion King (1994), Bambi, Peter Pan, Frozen  
  • Disney live action  Narnia, Pirates of the Caribbean (alle films), High School Musical
  • Disney Channel series Phineas & Ferb, Hannah Montana, The Suite Life
  • Marvel Avengers, Iron Man, Spider Man, Captain Marvel
  • Star Wars Alle films
  • National Geographic Amazing Planet, The Amazing Dr. Pol, Science Fair
  • Pixar Cars, Toy Story, Finding Nemo, Monsters Inc., The Incredibles

Disney Channel series
Phineas & Ferb, Hannah Montana, The Suite Life

Marvel
Avengers, Iron Man, Spider Man, Captain Marvel

Star Wars
Alle films

National Geographic
Amazing Planet, The Amazing Dr. Pol, Science Fair

Pixar
Cars, Toy Story, Finding Nemo, Monsters Inc., The Incredibles

De volledige lijst van wat je nu op Disney+ kunt bekijken én wat je vanaf 12 november kan verwachten vind je hier.

Bron: Tweakers / What's On Disney+