Deze drie typen buggy's zijn gevaarlijk voor kinderen volgens de Consumentenbond

04022022babyinbuggy.jpg

Drie typen buggy's zijn als gevaarlijk uit de kinderwagentest van de Consumentenbond gekomen. Het gaat om Lorelli Myla, Puck Bob en Chipolini Everly. De wagens gaan bovendien erg snel kapot, laat de bond weten.

Bij de Lorelli Myla kunnen kinderen verstrikt raken in de grote lussen aan de binnenkant van de zonnekap of in het muggennetje dat te grote gaten heeft. Kinderen kunnen de clips waarmee het muggennetje vastzit inslikken, doordat de kleine onderdelen makkelijk losraken. Volgens de bond voldoet de rugleuning niet aan de veiligheidsnorm en klapt de wagen bovendien achterover op een steile helling.

De Puck Bob en Chipolini Everly zijn slecht gebouwd

De Puck Bob en de Chipolini Everly zijn volgens de Consumentenbond slecht gebouwd. Het frame van de Puck Bob brak op twee plaatsen volledig door tijdens de duurtest op de rollerband. Een van de banden raakte los en een handvat brak af. Het frame van de Chipolini Everly brak ook door, waardoor de wagen instortte, aldus de bond.

Chipolini Everly krijgt van de Consumentenbond een 1,4, de andere twee buggy's krijgen een 1,0. Ook een andere buggy kreeg een onvoldoende in de test, vooral omdat het tuigje losliet als er te hard aan werd getrokken.

Bron: ANP