background branding

Dierenverzekering.nl: verzekeraar met een eigen definitie van een ongeval | Radar Checkt!

Als de baasjes van hond Freddy de operatie voor hun labrador declareren bij hun dierenverzekering keert deze niets uit. Omdat ze bang zijn dat ze naar hun ruim 4500 euro kunnen fluiten, schakelen ze Radar in en komt de verzekeraar opeens met 600 euro over de brug. Maar met een maximale vergoeding per jaar van 4.000 euro en de slogan: 'Bij Dierenverzekering weet je zeker dat je hond of kat goed verzekerd is' voelen ze zich flink misleid. Wie staat hier in zijn recht?

Klachten over verzekeringen en over dierenverzekeringen in het bijzonder krijgt Radar met grote regelmaat binnen, maar deze klacht sprong er uit. De dierenarts die de operatie had uitgevoerd vond het vreemd dat de operatie niet vergoed werd door Dierenverzekering.nl en stelde een medisch rapport op. Hieruit bleek dat er sprake was van een ongeluk en dat het noodzakelijk was dat de labrador geopereerd werd. Toch legde Dierenverzekering.nl dit rapport naast zich neer. 'Wij snappen het niet', zegt baasje Vincent. We dachten toch echt goed verzekerd te zijn tot 4.000 euro. 

De gehele operatie had vergoed moeten worden

Specialisten in dierenverzekeringen kon Radar niet vinden. Dus dienen we de declaratie van Freddy ter check in bij twee grote spelers in dierenverzekeringsland: OHRA en Petplan. En wat schetst onze verbazing? De gehele operatie à 4.500 euro had vergoed moeten worden. 

David Onis, dierenarts bij AniCura, is niet verbaasd: 'Ik heb in de afgelopen weken twee keer meegemaakt dat een operatie van een botbreuk bij honden niet vergoed werd bij deze verzekering, terwijl dat bij alle andere verzekeringen wel gewoon zou gebeuren'. 

Een kleine verzekering hoeft zich niet te registreren

Dierenverzekering.nl heet voluit: Dierenverzekering Onderlinge Verzekeringsmaatschappij B.A. Omdat het een hele kleine verzekering is, hoeven zij zich niet te registreren bij de Nederlandse Bank en zijn ze ook niet aangesloten bij het Kifid (het loket voor mensen met een klacht over een financieel product of dienst van bank, verzekeraar of andere financiële dienstverlener). 

Kortom: op dit soort kleine spelers is het lastig om toezicht te houden. De enige manier om protest aan te tekenen tegen de handelswijze van deze partij is dus een (vaak dure) gang naar de rechter. 

Pico Bello Dierenverzekering

Tussen 2000 en 2015 heeft een van de eigenaren van Dierenverzekering.nl ook al een huisdierverzekering gehad onder de naam Pico Bello Dierenverzekering. Daarover kwamen tussen 2007 en 2012 al klachten binnen bij Radar, wat terug te zien is op ons forum

De klachten van toen, komen overeen met de klachten van nu: kleine bedragen worden makkelijk vergoed. Gaat het om grotere bedragen, dan vergoeden ze mondjesmaat. Pico Bello Dierenverzekeringen (wat leidt naar een huis in Gronau, Duitsland) is uitgeschreven uit het handelsregister. Daarvoor in de plaats is Dierenverzekering.nl gekomen.

Moeizaam contact met Dierenverzekering.nl

Radar heeft eindeloos heen en weer gemaild met een medewerker en met de eigenaren van Dierenverzekering.nl, maar verder dan de vergoeding van 600 euro wil de verzekering niet gaan. Ook is er geen telefonisch overleg mogelijk en willen ze geen afspraak maken, zodat we langs kunnen komen. 

Het bedrijf staat geregistreerd in een virtueel kantorencomplex in Deventer en onder sommige mails staat een bedrijfsverzamelgebouw in Heerhugowaard. Ook andere bedrijven van de eigenaren staan geregistreerd in bedrijfsverzamelgebouwen. Dit doet vermoeden dat de eigenaren niet gevonden willen worden. Overigens zijn negatieve reviews over die bedrijven ook niet uit de lucht.

Aanpassingen in polisvoorwaarden na contact met Radar

Radar nam ook wat polisvoorwaarden van de afgelopen jaren onder de loep en zag veel wijzigingen, maar deze waren niet gemaakt in het belang van de verzekeringnemer. Zo wordt na een jaar, de verzekering direct met een jaar verlengd. Opzeggen kan dan een maand voor het aflopen van het contract. Dierenverzekering.nl gaat deze voorwaarde aanpassen na een mail van Radar. De verzekering is nu na een jaar opzegbaar met een opzegtermijn van een maand.

Ook rekende Dierenverzekering.nl de btw eerst niet mee in de facturen. Dat betekent dat facturen vergoed werden, met aftrek van de btw. Toen Radar de verzekering hier op wees, lieten de eigenaren weten: 'In onze polisvoorwaarden en op onze website is duidelijk vermeld dat btw geen onderdeel is van de door onze verzekering gedekte schade. Deze regeling is sinds 2021 van toepassing. Op dit onderwerp hebben wij ons intern beraad inmiddels wel afgerond. Wij hebben besloten om de dekking op dit punt aan te passen en btw met onmiddellijke ingang niet meer uit te sluiten van de schade die voor vergoeding in aanmerking komt.'

Geen oplossing voor de baasjes van Freddy

'Overstappen naar een andere dierenverzekering zou fijn zijn, maar dan zijn alle gewrichtsaandoeningen en breuken niet verzekerd, omdat Freddy nu al een operatie aan een gewricht heeft gehad', legt baasje Vincent uit. 

Forumreacties

7
  • Door Radar

Als de baasjes van hond Freddy de operatie voor hun labrador declareren bij hun dierenverzekering keert deze niets uit. De huisdiereigenaren vertrouwen het niet en schakelen onze hulp in. Wanneer we de declaratie van Freddy ter check indienen bij twee grote spelers in dierenverzekeringsland: OHRA en Petplan volgt een verrassende uitkomst. De gehele operatie à 4.500 euro had vergoed moeten worden. Heb jij een dierenverzekering? En word bij jou wel echt gedekt wat je daadwerkelijk nodig hebt voor je huisdier? Maandag 11 april werd dit onderwerp behandeld in onze uitzending. Je kunt het hier terugkijken: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/dierenverzekeringnl-een-verzekering-zonder-toezicht-radar-checkt/

  • Door reggie2

Wij hebben een dierenverzekering ja , en die keren prima uit als het nodig is. Radar inschakelen??? belachelijk.

  • Door Lady1234

Nou voor € 4.500,00 is dat nog wel de moeite waard.