Dit is de goedkoopste bouwmarkt, maar let op: sommige producten kun je beter ergens anders halen

1aprilbouwmarkt.jpg

Hornbach is de goedkoopste Nederlandse bouwmarkt, blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond. De prijzen liggen ongeveer 11 procent lager dan de gemiddelde prijzen bij bouwmarkten. De laatste tijd zijn doe-het-zelvers over het algemeen wel meer geld kwijt.

De onderzoekers bekeken de prijzen van 250 producten, verspreid over alle zeven bouwmarkten in Nederland. Evenals twee jaar geleden, is een klant het minste kwijt bij Hornbach, maar Bauhaus rukt ook flink op. 

Hubo en Kluswijs zijn de duurdere bouwmarkten

Tegenover de 11 procent die Hornbach hanteert liggen de prijzen van Bauhaus ongeveer 9 procent onder het gemiddelde. Gamma heeft gemiddelde prijzen en Hubo en Kluswijs zijn aan de dure kant, respectievelijk 8 en 9 procent boven de gemiddelde prijzen. 

Deze cijfers betekenen niet dat de Hornbach altijd de laagste prijs vraagt. Van alle onderzochte producten, waren er 66 (30 procent) ergens anders goedkoper te verkrijgen. Als je dus goed prijzen vergelijkt, kan je heel wat besparen. 

Let goed op aanbiedingen: het kan je heel wat besparen

Meer besparen bij het kopen bij een bouwmarkt lukt ook door goed op de aanbiedingen te letten, bijvoorbeeld voor verf en beitels. Gamma, Karwei, Praxis, Hubo en Kluswijs hebben vaak producten zoals Flexa, Histor, Sikkens, Rambo of Ceta Bever in de aanbieding voor 50 procent korting of 1+1 gratis. 

Prijs van hout

Door de inflatie in de afgelopen twee jaar is het alsnog duur om te klussen. Onder andere door de prijs van hout, die de afgelopen tijd flink is gestegen. MDF-platen werden 72 procent duurder en spaanplaten zelfs 85 procent duurder.

Bron: de Consumentenbond